• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

A TritonLife megkezdte az orvosok toborzását

Hírek 2022.06.13 Forrás: Weborvos
A TritonLife megkezdte az orvosok toborzását

Az együttműködés jó példája annak, hogy hogyan lehetne a betegek érdekében a magánellátást közelíteni, esetleg részben bevonni a közellátásba.

Szegeden mintaértékű kezdeményezés indult az ellátásra váró betegek érdekében. A TritonLife csoport 2020-ban megvásárolta Szegeden a Derkovits fasor 17. szám alatti magánkórházat, és azonnal felkereste a Szegedi Tudományegyetemet egy kölcsönösen előnyös szakmai együttműködés megteremtése érdekében, ami kiemelten szolgálja a betegek érdekeit. A hosszú tárgyalási folyamat a végállomása az SZTE 50%-os – 1,5 M Ft-os névértéken történt – tulajdonszerzése a TritonLife Partiscum Kft.-ben, mely jogi entitás SZTE-TL közös vállalat formájában építi tovább az egészségügyi ellátást a régióban - tudatta a cég sajtóközleményben.

„A TritonLife megkezdte az orvosok toborzását is, mivel az egészségügyi szolgálati jogviszony alá tartozó egészségügyi dolgozók számára van lehetőség másodállás vállalására, ehhez azonban a Klinikai Központ elnökének és az Országos Kórház-főigazgatónak az engedélye szükséges. A Szegedi Tudományegyetem a térség legnagyobb egészségügyi ellátója, a hazai orvos-, és szakdolgozó képzés egyik zászlóshajója, valamint az orvos-biológiai kutatások terén nemzetközileg is kiemelkedő kutatóhely” – mondja Haraszti Péter, a TritonLife alapító-vezérigazgatója.

„Alapvető érdeke az Egyetemnek, a közellátásnak és az oktatásnak, kutatásnak, hogy a kiváló kollégák helyben maradjanak, és az egyetemen belül találják meg szakmai és anyagi boldogulásukat, érjék el egyéni céljaikat, melyek az Egyetem és a társadalom céljainak megvalósulását is segítik. Ezért döntött úgy az Egyetem vezetése a Kuratórium jóváhagyásával, hogy lehetőség szerint az amúgy is szűkös kapacitásait nem adja át teljesen a TritonLife-nak, hanem a közös cég révén tervezetten, a dolgozók érdekeit maximálisan képviselve, az Egyetem számára az ellátást nem veszélyeztető módon közösen indítsa el azokat a komplementer, minőségbiztosított szolgáltatásokat, melyek a betegek érdekeit szolgálják, a várólistákat csökkentik és az Egyetem dolgozói számára transzparens plusz jövedelmet biztosítanak.” – említtette Dr. Fábián Lajos, a TritonLife társtulajdonos-elnöke, szakmai stratégiai vezetője.

„A cég vezetési struktúrája és szervezete maximálisan ezt a célt szolgálja, és ez az együttműködés mintapéldája annak, hogy hogyan lehet a legátláthatóbb módon szétválasztani a köz-és a magánellátást térben és időben, ahogy azt a jogszabály előírja.” – teszi még hozzá Haraszti Péter.

Az Egyetem és a TritonLife csoport meggyőződése, hogy az egyetem szakmai háttere, az emberi erőforrás, a legmagasabb szintű háttérellátás a páciensek biztonságát és leggyorsabb gyógyulását szolgálja, és az együttműködés jó példája annak, hogy hogyan lehetne a betegek érdekében a magánellátást közelíteni, esetleg részben bevonni a közellátásba - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink