• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Anximeter: lelki térkép a psziché terepéhez

Hírek 2021.09.20 Forrás: Weborvos
Anximeter: lelki térkép a psziché terepéhez

Anx és Anxilla a gondolataikon, hangulatukon, viselkedésükön, félelmeiken, konfliktusaikon keresztül segítik az olvasókat, követőket.

A világban zajló természeti, társadalmi és gazdasági változások, a klímakatasztrófa vagy az elhúzódó járványhelyzet jelentősen befolyásolja a pszichés jóllétünket, mentális állapotunkat. Az Anximeter alapítói egyedi segítő megoldást dolgoztak ki, amely egyszerre informál, szórakoztat, és segíti a lelki terhek felismerését, az azokkal való megküzdést, Anx és Anxilla figurájának közreműködésével. 

A Civilút 2020-ban indította el a Mindenki elnevezésű programot és társadalmi mozgalmat, amelynek küldetése, hogy csökkentse a mentális betegségekkel kapcsolatos stigmát, diszkriminációt és ezáltal hozzájáruljon a mentális betegségek jobb megértéséhez, közelebb vigye a „témát” az emberekhez. 

A program az idei évben az Anximeter nevű Instagram-oldal segítségével a fiatalabb korosztályt is megszólítja, és a szorongás felismerésére, illetve az azzal való megküzdési lehetőségekre hívja fel a figyelmet. A tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy a pandémia negatívan befolyásolta pszichés jóllétünket, felerősítette a meglévő lelki problémákat, és ez a fiatalabb korosztályt is komolyan érinti. 

Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író és Igor Lazin grafikusművész kivételes párost alkotva olyan egyedi segítő megoldást dolgoztak ki, amely egyszerre informál, szórakoztat, könnyed és trendi, így a fiatalabb korosztályt is eléri. Az alkotók szakmai alapon, mégis érthető kifejezésformákkal teszik emészthetővé a sokszor nehéz, vagy akár félelmetes lelki jelenségeket, amelyek nagyban segítik a megértést, felismerést. Instagramon indították el az Anximeter nevű oldalt, ahol Anx és Anxilla eredeti figurája személyesíti meg a lelki problémákat. A lelki kapaszkodók mellett Igor Lazin grafikái izgalmassá, a fiatalok számára is szerethetővé tették a tartalmak vizuális megjelenítését. 

- Az Anximeter lelki térkép a psziché sokszor átláthatatlan terepéhez. Anx és Anxilla  a gondolataikon, hangulatukon, viselkedésükön, félelmeiken, konfliktusaikon keresztül segítik az olvasókat, követőket, hogy felismerjék: a lélek hogyan reagál a változásokra. Hétről hétre felvillantunk jelenségeket, apró ismereteket, hogy mindenki elindulhasson a saját útján – ismertette a részleteket Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író, a program szakmai partnere. Mint mondta, már az is csökkenti a szorongást, segíti a megoldását, ha beszélünk, tájékozódunk a lelkünkben zajló folyamatokról. A program támogatni szeretné az olvasókat azzal a gondolattal, hogy nincsenek egyedül, mert mindenki hasonló problémákkal küzd, mint például a szorongás. 

Úgy tartják: ha ismered önmagad, ismered a világot! Az Anximeter önmagunk és ezáltal a világ megismerésében nyújt segítséget könnyedén, közérthető és szerethető formában. Az Anximeter az Instagramon a @anximeter oldalon követhető, az önsegítő, problémafeltáró cikkek a www.mindenki.eu oldalon olvashatók.

Legolvasottabb cikkeink