Az ország egyik legszínvonalasabb kórházi konyháját mondhatja magáénak az intézmény.
Átadták a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház felújított konyháját pénteken. Hegyi Henrik főigazgató elmondta, hogy a beruházás hazai és uniós forrásból, több mint 100 millió forintból valósult meg. A 2016-ban elindított fejlesztés során modernizálták az év minden napján működő, csaknem ötszáz beteget és százötven kórházi dolgozót kiszolgáló konyhát.
A beruházás első ütemében 39 konyhai nagygépet és más eszközöket vásárolt az intézmény, a második ütemes fejlesztés során pedig teljesen felújították a konyhát, kicserélték a nyílászárókat, a burkolatokat, felújították az elektromos rendszert és a légtechnikát is.
A konyha egyéni tálcás tálaló rendszerű, a betegek hőszigetelt burkolatú, zárt tálcán kapják meg az ételt - tette hozzá a főigazgató. Hegyi Henrik hozzátette, a fejlesztéssel a Kisvárda térségében mintegy 89 ezer embert ellátó gyógyintézmény az ország egyik legszínvonalasabb kórházi konyháját mondhatja magáénak.