• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Colette Matz a Novartis Magyarország új vezérigazgatója

Hírek 2024.03.01 Forrás: Weborvos
Colette Matz a Novartis Magyarország új vezérigazgatója

Az új vezető egyik kiemelt célja, hogy a svájci székhelyű Novartis Magyarország megszilárdítsa nemzetközi pozícióját.

Colette Matz veszi át Matt Zeller helyét a Novartis Magyarország élén, mint a vállalat vezérigazgatója 2024 márciusától. Az új vezető több mint húsz éves gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik. Legutóbb a neurológiai terápiás területet irányította a svájci székhelyű cég olaszországi leányvállalatánál.

Colette Matz kiemelkedő, több mint húsz éves karriert futott be a gyógyszeriparban, – legnagyobb részét az Amerikai Egyesült Államokban töltötte – kiemelten a sclerosis multiplex és a szív- és érrendszeri betegségek terápiás területén. Diplomáját az amerikai Scranton Egyetemen szerezte egészségügyi adminisztráció és menedzsment szakon.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy, a partnereink által is méltán elismert, bizonyított csapattal való közös munkába kapcsolódhatok be. Bizakodóan várom a kormányzattal, felsőoktatási intézményekkel, egészségügyi szolgáltatókkal, szakmai- és betegszervezetekkel már megkezdett együttműködéseink folytatását és minden újabb kezdeményezést, amelyek érdemben képesek tenni a magyarországi népegészségügyi helyzet további fejlődéséért” – mondta Colette Matz, a Novartis Magyarország új vezérigazgatója.

Colette Matz egyik kiemelt célja az lesz, hogy a svájci székhelyű Novartis Magyarország megszilárdítsa nemzetközi pozícióját, mint a klinikai kutatások és gyógyszerfejlesztés egyik fontos, regionális koordinációs központja – ezt a szerepet tavaly óta tölti be a hazai leányvállalat. Az innovatív gyógyszeripari vállalat évente több milliárd forintot fektet be hazánkban, jórészét klinikai kutatások formájában. Ezek a programok amellett, hogy a legújabb terápiák elsajátításában segítik a részt vevő hazai orvosokat és ápolókat, az elmúlt évtizedben több mint tízezer magyar betegnek tették elérhetővé a világ legmodernebb kezeléseit számtalan területen.

A Novartis 2027-ig több mint 15 új terápiát tervez bevezetni globálisan. Ezek a terápiák erősítik majd a vállalat pozícióját az olyan fókuszterületeken, mint a szív- és érrendszeri, neurológiai, immunológiai, és onkológiai betegségek.

„Magyarországi partnereinkkel együtt továbbra is úttörő innovációk bevezetésén dolgozunk, hogy az új kezelések ne csak elérhetőek legyenek Magyarországon, hanem olyan betegekhez is eljussanak, akik eddig nem találtak hatékony terápiás megoldásokat” – tette hozzá Colette Matz.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink