• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Cseppnyi Önbizalom: rekord és folytatás

Hírek Forrás: Weborvos

A szervezők az idei év őszén is arra bíztatnak mindenkit, hogy vállalják fel problémájukat.

A Cseppnyi Önbizalom Program 2015. első félévében 16.000 újabb beteg vett részt vizelettartási panaszokkal kapcsolatos tanácsadáson, mintegy 300 háziorvosi praxisban. Ősztől 278 háziorvosi rendelőben folytatódik az érdeklődők és az érintettek tájékoztatása országszerte.

Rekord eredménynek tekinthető, hogy a Cseppnyi Önbizalom program eddigi 3,5 éve alatt közel 1.100 háziorvosi praxis közreműködésével, több mint 80.000 érintett és érdeklődő vett részt kontinencia tanácsadáson. Mindez kiemelkedő eredménynek számít, hiszen olyan intim témáról, mint a vizelettartási zavar (inkontinencia) ritkán beszélnek ilyen nagy számban.

Hazánkban eddig még nem volt példa ilyen nagy számú érdeklődőt mozgósító tájékoztató programra a vizelettartási panaszokkal kapcsolatban. A siker egyik legfőbb tényezője, hogy az összes magyarországi háziorvosi praxis közel 20 százaléka már részt vett a programban. Mindemellett fontos megemlíteni a háziorvosok mellett tevékenykedő szakdolgozók kiemelkedő munkáját, hiszen ennek köszönhető, hogy ilyen sok érintett és érdeklődő nyílt meg és tárta fel az addig rejtegetett panaszát.

A legutóbbi programban a szakdolgozók által felmért páciensek 42%-nál olyan fokú vizelettartási problémákat tapasztaltak, melyek alapján az érintetteket szakorvoshoz irányították.

Idén ősszel ismét 278 háziorvosi rendelőben várják országszerte a problémában érintetteket, hozzátartozókat, érdeklődőket!
A praxisokban rendelési időben fogadják a körzethez tartozó betegeket. A szakdolgozó felméri az érdeklődők tájékozottsági szintjét, információt ad, és ha szükséges, személyre szabott megoldást is javasol a probléma kezelésére.

Sokan nem tudják, hogy a vizelettartási panaszok ugyanannyi embert érintenek, mint a szénanátha, ezért arra bíztatunk mindenkit, hogy keressék fel bátran a háziorvosukat. A résztvevő praxisokban a háziorvosok mellett dolgozó asszisztensektől részletes tájékoztatást kaphatnak a rizikótényezőkről és a megelőzésről. Mindemellett a vizelettartási problémákban érintetteket számára megfelelő megoldást javasolnak a praxisokban, valamint szükség esetén szakorvosi vizsgálatra is irányíthatják a pácienseket. A résztvevő praxisok listáját megtalálhatják a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon!

A Program közel négy éve – az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara, a Magyar Kontinencia Társaság szakmai támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. partnertámogatásával – jött létre, folyamatosan azt a célt szolgálja, hogy megszólítsa, feltárja, és megfelelő kezelésben részesítse a problémában érintetteket. A szervezők az idei év őszén is arra bíztatnak mindenkit, hogy vállalják fel problémájukat, merjenek segítséget kérni, hiszen problémájuk kezelhető, a kellemetlen tünetek orvosolhatók.

Legolvasottabb cikkeink