• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

DiaEuro mérleg: Európa-bajnoki arany, ezüst..?

Hírek Forrás: Weborvos

Jelentkezz, és folytasd a sort a kolozsvári futsal Európa-bajnokságon!

A 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző magyar cukorbeteg futsal-válogatott ismét várja cukorbeteg sportolók jelentkezését a nemzeti csapatba. A március 29-i válogatón résztvevő legkiválóbb játékosokból áll majd össze az idei válogatott, közülük tízen képviselik majd Magyarországot 2015. július 19-26. között a kolozsvári Európa-bajnokságon. A DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

A tavaly Balatonfüreden rendezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon sorozatban másodszor játszott EB döntőt a magyar válogatott, és kis híján sikerült a címvédés Hevesi Tamás csapatának. Drámai fordulatokkal tarkított, hatalmas csatában a magyar cukorbeteg futsal válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően végül büntetőlövésekkel kapott ki a román válogatottól, így a második helyen végzett. A 14 ország részvételével zajló tornát Románia nyerte, így 2015 nyarán Kolozsvár adhat otthont az egyik legnagyobb cukorbeteg sporteseménynek.

Hevesi Tamás szövetségi kapitány idén is hasonlóan szép eredményt vár el a csapattól, ezért a lehető legerősebb kerettel szeretné elkezdeni a felkészülési munkát. A 2015. március 29-én az MTK Kézilabda csarnokban rendezendő válogatóra a szervezők olyan 18 éven felüli (felső korhatár nincs), cukorbeteg futballistákat és teremlabdarúgókat várnak, akik kellő motivációt éreznek magukban az Európa-bajnokság megnyerésére és szívesen képviselnék Magyarországot.

A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi, a válogatott felkészüléséhez a - tavalyi EB-t is megrendező - 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

„A tavalyi balatonfüredi bajnokság megrendezése nagy kihívást jelentett, de a magyar csapat sikere és a lelátókon szurkoló több száz fős tömeg lelkes drukkolása, egyben őszinte meglepettsége a játék magas színvonalán, minden munkát megért. Az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők gyártójaként egyértelmű volt, hogy vállalatunk továbbra is az egyik főszponzorként áll a válogatott mögé" – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

„Nagyon büszkén támogatjuk a magyar DiaEuro futsal csapatot. Kitartó munkájuk és az elmúlt két évben elért eredményeik példaértékűek mindenki számára, és igazi reménymutatás a cukorbetegnek. Sikerük is bizonyítja, hogy a helyes életmódnak és az
innovatív inzulin terápiának köszönhetően a cukorbetegek is teljes értékű életet élhetnek" – mondta Fülöp Rita, a Sanofi Diabétesz Üzletágának vezetője. Hozzátette: „a Sanofi élharcosa a cukorbetegség elleni küzdelemnek, ami a betegség folyamatos terjedése miatt világszerte kulcsfontosságú minden egészségügyi rendszer, így Magyarország számára is, ahol megközelítőleg 1 millió cukorbetegségben érintett ember él."

A magyar csapat 2015. március 29-én, vasárnap 11.00 órakor az MTK Kézilabda csarnokában (1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.) tartja nyilvános válogatóját, előzetesen jelentkezni a www.diaeuro.org oldalon keresztül lehet.

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt és szurkolót!