• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Egészségügyi világcéggel társult a Debreceni Egyetem

Regionális hírek 2019.05.15 Forrás: Unideb
Egészségügyi világcéggel társult a Debreceni Egyetem

A csatlakozásnak köszönhetően a magyar betegek nagyobb eséllyel juthatnak hozzá a legmodernebb kezelésekhez

A Debreceni Egyetem hazánkban elsőként kötött együttműködési megállapodást a világ legnagyobb egészségügyi kutatási hálózatával, a TriNetX-szel. A csatlakozásnak köszönhetően a magyar betegek nagyobb eséllyel juthatnak hozzá a legmodernebb kezelésekhez - olvasható az egyetem honlapján.

A kiválasztási folyamatok forradalmasítása révén a klinikai vizsgálatok száma és minősége is növekedhet a jövőben a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A mesterséges intelligencia használatával a TriNetX rendszere képes az intézmény több százezer betegének, több millió adata közül, az eddigieknél nagyobb pontossággal és hatékonysággal megtalálni a megfelelő alanyokat az egyes klinikai vizsgálatokhoz. Mindez hatékonyabbá teszi az itt zajló klinikai vizsgálatokat, továbbá az egyetem piacvezető gyógyszerek kifejlesztését célzó, nemzetközi klinikai vizsgálatokba kapcsolódhat be.

A kiválasztási folyamat fejlesztésének köszönhetően a betegek nagyobb eséllyel kerülhetnek be olyan programba, ahol a legmodernebb, bevezetés előtt álló gyógyszerekkel kezelhetik őket. Az a célunk, hogy minél több potenciálisan érintett páciensnek fel tudjuk ajánlani a legújabb terápiás lehetőségeket – hangsúlyozta Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központjának igazgatója. Hozzátette: a technológiai változások napjainkban már egyértelműen meghatározzák a betegek optimális kiválasztását. A TriNetX a számítógépes adatbázisban felhalmozott nagy mennyiségű adat kezelésében elkötelezett a rendkívül érzékeny betegadatok védelmére, és garantálja azok maximális biztonságát.

A TriNetX a világ legnagyobb egészségügyi kutatási hálózata 23 országban ápol partneri kapcsolatot egészségügyi szervezetekkel, amelyek több ezer vizsgálati helyet működtetnek, valamint olyan, neves amerikai egyetemekkel működik együtt, mint a University of Rochester, Virginia University, University of Kentucky és a University of Iowa. A vállalat lehetővé teszi az egészségügyi szervezetek, a biológiai gyógyszerek fejlesztésével foglalkozó, valamint szerződéses kutató cégek számára, hogy együttműködjenek, jobb vizsgálati terveket dolgozzanak ki, fejlesszék a vizsgálati helyek kiválasztásának folyamatát, és elérjék, hogy az új terápiák gyorsabban jelenjenek meg a piacon. A hálózat valós idejű kapcsolatot teremt a klinikai kutatással foglalkozó szakemberek és az érintett betegek között.

A DE Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ dinamikus fejlődését jelzi, hogy 2013-as alapítása óta nemcsak a hazai gyógyszerfejlesztés vezető szereplőjévé vált, hanem már nemzetközi szinten is kiemelkedő helyet foglal el a farmakológiai vizsgálatok területén. A TriNetX Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemmel kötött együttműködési szerződést, Közép-Kelet Európában pedig másodikként csatlakozott a világcéghez.

Két hónappal ezelőtt a Clinerion nemzetközi hálózatába – hazánkban elsőként – kapcsolódott be az egyetem: a svájci székhelyű cég célkitűzése szintén a klinikai vizsgálatok folyamatának a hatékonyabbá tétele, gyorsítása azért, hogy a betegek hamarabb férjenek hozzá a legújabb kezelésekhez.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink