• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egészségügyi világnap a televízióban

Hírek Forrás: Weborvos

Április 7-én egészségünkről szóló tematikus esttel várja nézőit a Da Vinci Learning ismeretterjesztő csatorna.

1948. április 7-én megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ENSZ szakosított intézményeként. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Erre az eseményre emlékezünk az Egészségügyi Világnapon. Április 7-én a Da Vinci Learning délután öttől este tízig folyamatosan a témába vágó műsorokat sugároz az egész család számára. Az Időutazók, a Trükkös tudomány, a Tudós palánták és az Egyszer volt…a Föld sorozatok a gyerekeknek szólnak, míg az esti műsorsávban a Szuper tudomány, Az ipari forradalom vívmányai és Az öregedés vége című dokumentumfilmek a felnőtteket szólítják meg.

Időutazók – Pióca a megfázásra, érvágás a lázra
Az aktuális epizódban az 1500-as évekbe utazunk, mikor az emberek még a borbélyhoz jártak sérüléseikkel és akkor is, ha betegek voltak. A borbélyok hajat vágtak, sebeket varrtak össze, szemölcsöket távolítottak el. A sorozatból ma megtudhatjuk, milyen lehetett régen betegnek lenni.

Trükkös tudomány – Gyógyítás
A Trükkös tudomány c. sorozat azt a tudományos hátteret mutatja be, amely lehetővé teszi a lehetetlent - ezúttal a gyógyítás történetéről lesz szó. Az emberiség története során a gyógyítás, a betegségek megértése és orvoslása igen különös utat járt be. Hogyan fedezték fel a baktériumokat? Vajon használ-e ma is a köpölyözés?

Tudós Palánták – Betegségek
A Tudós palánták című műsor azt mutatja meg kis nézőinek, hogy a fizika, a matematika és a különböző természettudományok miként lesznek szerves részei mindennapjainknak. A műsorban szereplő gyerekek olyan helyeken járnak, és olyan dolgokkal foglalkoznak, amik a mindennapi életben igazi különlegességnek számítanak. Közismert betegségek hátterét ismerhetjük meg az aktuális epizódból.

Egyszer volt … a Föld – Gyermekek
Az Egyszer volt... egy olyan animációs sorozat, melyet minden korosztály kedvel. A sorozat ezúttal környezetvédelmi, ökológiai problémákat, bolygónkat érintő kérdéseket mutat be, Egyszer volt…a Föld címmel. A Mester most egy csapat iskolást segít abban, hogy megértsék, miért fontos minden ember számára bolygónk épsége.

Szuper tudomány - A halhatatlanság nyomában
A sorozat a tudomány aktuális és érdeklődésre számot tartó kérdéseit vizsgálja. A halhatatlanság nyomában című epizód az őssejtekkel foglalkozik. Mi az őssejtek titka? Mondhatnánk azt is, hogy ők a testünk gyógyszer raktárai. Ők felelnek azoknak a sejteknek a pótlásáért, amik elpusztultak valamiféle sérülés vagy fertőzés következtében. De mi mindent nem tudunk még róluk? A Szuper tudományból kiderül.

Az ipari forradalom vívmányai – A gyógyulás útján
A gőzgép forradalmasította az emberek hétköznapjait és az ipart is... Sorozatunkban az ipari forralom legfontosabb eredményeit, máig tartó hatásait meséljük el.

Az öregedés vége
Mára már úgy néz ki, tetszik vagy sem, hogy az örök élet hamarosan valósággá válhat. Milyen hatással lesz az életünkre? A pénzügyi helyzetünkre? A társadalomra? Milyen terveket kellene a kormányoknak készítenie, hogy felkészülhessenek az idősödő társadalmakra? Vajon az emberek tényleg tovább akarnak élni, és szembesülni a gyengülő erejükkel? Vajon erkölcsileg helyes felülkerekedni az emberi gyarlóságon és átvenni isten szerepét? Az 52 perces ír dokumentumfilm érdekes szempontokat vet fel.

Időutazók – Pióca a megfázásra, érvágás a lázra 2014. április 7.,17:00
Trükkös tudomány – Gyógyítás 2014. április 7.,17:30
Tudós Palánták – Betegségek 2014. április 7.,18:00
Egyszer volt … a Föld – Gyermekek 2014. április 7.,18:30
Szuper tudomány - A halhatatlanság nyomában 2014. április 7.,20:00
Az ipari forradalom vívmányai – A gyógyulás útján 2014. április 7.,20:30
Az öregedés vége –1-2. rész 2014. április 7.,21:00

A Da Vinci Learning az első oktatási TV-csatorna, mely számos különböző tudományterületről kínál ismeretterjesztő filmeket az egész családnak, életkortól függetlenül. A csatornát 2007-ben alapította Ferdinand Habsburg, és 2009 óta érhető el Magyarországon – mára több, mint egymillió háztartásban. Világszinten 29 országban van jelen. A csatorna könnyed, tévénézés közbeni tanulást kínál, ahol a nézőket ösztönzik arra, hogy részt vegyenek az izgalmas válaszok megtalálásában. A csatorna célja, hogy az érdekes és tanulságos műsorok párbeszédet indítsanak a családtagok között, hiszen a közös tévénézés, a látottak átbeszélése a legértékesebb televízióhoz köthető tapasztalat. A Da Vinci Learning küldetése az, hogy a tévénézést hasznos élménnyé változtassa, mindennap, mindenkinek.