• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egyedülálló hazai fejlesztés a művesekezelésben

Hírek Forrás: Weborvos

Komplex technológiai innováció a személyre szabott, minőségi dialízis kezelésért.

A FMC Magyarország Kft. 237 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. Az 576 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból a világon is egyedülálló komplex műszaki és technológiai fejlesztés valósult meg. Ennek köszönhetően a veseelégtelenségben szenvedő betegek személyre szabott, hosszú távú túlélést biztosító, transzplantációra alkalmassá tevő minőségi kezelést kapnak - tudatták sajtóközleményben.

A Fresenius Medical Care (FMC) olyan technológiai és informatikai fejlesztést hajt végre a dialízis centrumokban, melynek köszönhetően a vesepótló ellátásra náluk jelentkező közel 2500 beteg személyre szabott kezelést kaphat. A legkorszerűbb dialízis gépek beállítása, a központi online adatrögzítés és tárolás bevezetése jelentős technológiai lépés az FMC Magyarország életében, amely az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségének és az elnyert 237.181.405. Ft-nak köszönhető.

Az FMC Magyarország Kft. célja, egy olyan komplex műszaki és technológiai fejlesztés megvalósítása, a cég különböző régióiban elhelyezkedő telephelyein, amely segítségével jelentősen javítható a végstádiumú veseelégtelenségben (ESRD) szenvedő és kezelt betegek életkilátása. Céljuk egy olyan új, szakmai protokollok alapján standard kezelés és eljárásrend megvalósítása, továbbá a megfelelő minőségű dialízis kezelés biztosítása, mely jelentősen támogatja a transzplantációra való alkalmasságot, valamint hosszú távú túlélést és a páciens életminőségének javulását. A fejlesztés által, a jól szervezhető és minőségi kezeléssel lassítható a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.

A projekt leghangsúlyosabb része egy kísérleti fejlesztési munkafolyamatot ölel fel. Ebben a feladat együttesben kívánják megvalósítani egy olyan új, a kialakított eljárásrendet támogató adattárházat, melynek középpontjában az általuk kezelt betegek és a kezelést támogató eszközök (pl.: Fresenius 5008-as dialízis gép, vízmű rendszer, dialízis modul) adatai vannak. A projekt eredményeképpen olyan innovatív informatikai fejlesztést valósítanak meg, amelynek segítségével az automatizált új eljárások biztosítják a hatékonyságot, növelhetik a betegellátás minőségét.

Bíznak benne, hogy projektjük eredménye hozzájárul a magyar egészségügy színvonalának emeléséhez és folyamatos fejlesztéséhez a betegek minőségi ellátásának érdekében.

Legolvasottabb cikkeink