• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elkészült és letölthető a MOK applikációja

Hírek MA 15:11 Forrás: MOK Online
Elkészült és letölthető a MOK applikációja

Az app célka, hogy közelebb hozza a kamarát és a tagokat, valamint a betegágy mellett is hasznos eszköz legyen.

Itt a MOK APP! Most bárki letöltheti, hiszen ezek az alkalmazás teszthónapjai. Kell még egy kis idő, míg olajozottan működnek a szolgáltatásai, illetve természetesen várjuk a visszajelzéseket. A cél, hogy közelebb hozza a kamarát és a tagokat, friss híreket szállítson, és mindemellett a betegágy mellett is hasznos eszköz legyen - olvasható a Magyar Orvosi Kamara weboldalán.

A MOK App, a kamara okostelefonokra telepíthető alkalmazása. A Google Play és Apple App Store felületekről ingyenesen letölthető az első verzió. Az applikáció létrehozása több célt szolgált. Egyszerre szolgálja a jobb, élő kapcsolatot a MOK tagjaival, de segítséget jelenthet a betegellátás során is.

Az app felületén megjelennek a kamarai tevékenység hírei, így a tárgyalások folyamata, állásfoglalások, szakmai felhívások, programok. Ezzel a kamara tagjai is jobban látják majd, hogy a szervezet milyen munkát végez, a kamarai tisztviselők munkájának objektívebb megítélését is segíti. A sajtóban az orvosokkal és egészségüggyel kapcsolatban megjelenő híreket sokszor nehéz követni. Az app felületén ezentúl rendszeresen frissülő válogatás jelenik meg az orvosi hivatást érintő sajtóhírekből.

Az app gyors, egyszerű lehetőséget nyújt majd, hogy a kamarai választások alkalmával a tagok megismerjék a jelölteket és leadhassák szavazatukat. Az elmúlt években számos kérdésben kérte a vezetés a tagok véleményét, illetve szakmai, tárgyaláselőkészítő anyagokhoz mérték fel a tagok állásponját egyes kérdésekben. Az alkalmazás lehetőséget nyújt arra, hogy a felmérésekben több orvos vegyen részt, így még átfogóbb véleményt képviselhessen a kamara.

A Pharmindex és a MOK együttműködésében jött létre az alkalmazás egyik szakmai döntéstámogató funkciója, a beépített gyógyszerkölcsönhatás ellenőrző felület. Akár a betegágy mellett állva ellenőrizhető a beteg által szedett, vagy az orvos által alkalmazni kívánt gyógyszerek között fellépő kölcsönhatások lehetősége. Szintén a szakmai döntéshez nyújt segítséget, hogy az appon keresztül gyorsan elérhetőek lesznek külső felületen lévő kalkulátorok, a MOK Appban akár saját válogatást is létrehozhatunk ezekből.

Az orvosszakmai irányelvek terjesztése, alkalmazása a MOK egyik kiemelt célja. Az alkalmazásban külön pontot dedikálunk a MOK webfelületén is elérhető irányelveknek, ehhez csatlakozhatnak a későbbiekben a kamara segítségével kidolgozott helyi ajánlások is.

Az alkalmazás új fejlesztés, ezért fontos, hogy visszajelzéseket kapjanak a felhasználóktól, segtíve a következő verzió javítását, alakítását. Amikor elkészül a MOK új tagnyilvántartó rendszere, az applikációban megjelenik a digitális tagkártya, mely felváltja a plasztik kártyákat (egyedi igény esetén természetesen biztosítják az utóbbit is). Ez várhatóan jövő év első negyedében történik meg, és a tervek szerint innentől az applikáció már csak a kamarai tagok számára lesz elérhető. 

Kapcsolódó hírek