• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ezer vércukormérő készüléket kap a mentőszolgálat

Hírek 2021.04.27 Forrás: Weborvos
Ezer vércukormérő készüléket kap a mentőszolgálat

Az innovatív, telemedicinás rendszerrel is összeköthető vércukormérők közel laboratóriumi pontossággal mérnek.

Ezer darab egyénileg testreszabható, „okos” vércukormérőt adományoz a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak. A közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan állapítsák meg a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintértékét. Az orvostechnikai cég emellett újabb ezer háziorvosnak is ingyenesen eljuttatja korszerű készülékeit, így a koronavírus-járvány kitörése óta már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis kapta meg díjmentesen a betegellátásban fontos gyógyászati segédeszközt.

Az innovatív, telemedicinás rendszerrel is összeköthető Dcont® vércukormérők a jelenlegi feszített egészségügyi helyzetben rendkívül hatékony segítséget jelenthetnek a betegek ellátásában, hiszen a mentők így az egyik legmodernebb és legpontosabb készülékkel állapíthatják meg a helyszínen a páciensek vércukorszintértékét. Az értékek ismerete elengedhetetlen a diagnózis felállításában, hiszen ennek tudatában azonnal megállapítható, hogy a tapasztalt tüneteket esetleg a túl alacsony (hipoglikémia), vagy a túl magas (hiperglikémia) vércukorszint okozza-e.  

A 77 Elektronika Kft. a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) Családorvosi Tanszékével együttműködésben az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumán keresztül újabb ezer magyar háziorvosnak is kiszállítja vércukormérő készülékeit, így a tavaly kihelyezett ezer darabbal együtt már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis juthatott hozzá ingyenesen e fontos gyógyászati segédeszközhöz.

A diabétesszel élőket a koronavírus súlyosabb szövődményekkel fenyegeti, ezek elkerüléséhez pedig kulcsfontosságú a vércukorgörbék állandó figyelemmel tartása, és különösképp az ingadozások kiszűrése. A Dcont® fejlesztések nemcsak a vércukoreredmények pontosságában képviselnek magas minőséget, hanem az eNAPLÓ nevű rendszerükkel és az ingyenesen letölthető mobilalkalmazással is biztosítják, hogy mind az orvos, mind a páciens könnyedén, kihagyások és mulasztások nélkül követhesse glükóz-és inzulineredményeit, az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, vagy az elvégzett fizikai aktivitás mértékét. A vércukormérőkön emellett hangjelzéssel és villogással működő figyelmeztetés is beállítható, ami emlékezteti a beteget a mérésre, vagy az inzulininjekció beadására.

Legolvasottabb cikkeink