• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Falfestmény és foglalkoztató füzetek - felújítás a közösségért

Hírek MA 15:25 Forrás: Weborvos
Falfestmény és foglalkoztató füzetek - felújítás a közösségért

Benedek Elek mesehősei a falon: különleges művészeti alkotás elkészítését segítette a PPG Trilak.

A festékeket és bevonatokat gyártó PPG magyarországi leányvállalata, a PPG Trilak ma bejelentette, hogy felújították a pesterzsébeti Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt (EGYMI) Colorful Communities programjának keretein belül. PPG termékek felhasználásával, több mint 13,5 millió forint értékben, egy profi festőcsapat és önkéntes kollégák segítségével újították fel az iskolakezdésre az intézményt. A projekt ékköve pedig egy 9 x 3 méteres művészi alkotás, amelyen Benedek Elek mesehősei elevenednek meg. A Colorful Communities a PPG globális programja, amely 2015 óta világszerte több mint 500 sikeres projekttel szépíti és éleszti újjá a közösségeket - tudatták közleményben.

A Colorful Communities kezdeményezés égisze alatt futó Új Színekkel az Új Kezdetért (New Paint for a New Start) nyári kampány lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalat önkéntes munkatársai a támogatásra kiválasztott intézményben a környezeti fenntarthatóság elemeinek beépítése közben tegyék színessé az osztálytermeket, valamint a tanulási környezetet. Az Új Színekkel az Új Kezdetért kampányt a pandémiás időszak "keltette életre", hiszen ezt követően térhettek vissza a gyermekek az oktatási intézményekbe, a projekt neve is erre az új kezdetre utal.

„Magyarországon ebben az évben a magyarországi leányvállaltunk pesterzsébeti központjához közeli Benedek Elek EGYMI-t választottuk. A közel egyhónapos, de hosszas előkészületeket igénylő projekt során saját alapanyagok és eszközök felhasználásával, több mint 13,5 millió forint értékben, egy profi festőcsapat és önkéntes kollégáink segítségével felújítottuk az iskolakezdésre az intézményt. Többek között kifestettük a tornatermet, a hozzátartozó öltözőket, az ebédlő egyes részeit, illetve folyosószakaszokat, ajtókat, radiátorokat, valamint kőpárkányokat is” – nyilatkozta Miavecz István, a PPG Central Europe, Architectural Coatings general managere.

A nagyszabású, közel egyhónapos projekt ékköve a Nagy Zoltán és Benkő Katalin murálfestők irányításával készült 9 x 3 méteres művészeti alkotás, amelyen az intézmény névadója, Benedek Elek legendás mesehősei láthatók.

„A PPG számára a sokszínűség és az elfogadás, valamint a rászorulók támogatása alapvető értékek. Ha egyenlő élményeket biztosítunk munkatársaink számára, az jobb elkötelezettséget, nagyobb üzleti teljesítményt és több lehetőséget eredményez mindenki számára. Munkatársi erőforrás-hálózatainkkal együttműködve továbbra is kiemeljük és ünnepeljük az alulreprezentált közösségeket. Fontos, hogy ezek az alapértékek már gyermekkorban meghatározzák életfilozófiánkat és a murálon megjelenített mesék világa az, amelyeken keresztül a gyermekek számára át lehet adni ezeket” – folytatta Miavecz István, aki azt is kiemelte, hogy a mostani projekt részeként, a Benedek Elek EGYMI óvodásai és iskolásai számára többszáz, a meseterápia alapjait alkalmazó foglalkoztató füzet is készült.