Bélflóránk mikroorganizmusai határozzák meg lelki állapotunkat, étvágyunkat, sőt betegségeinket is.
Másodszor írta ki a Kor Kontroll Társaság két szakmai szervezettel - a Magyar Elhízástudományi Társasággal és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével – karöltve rendhagyó receptversenyét – olvasható a társaság szerdai közleményében.
Mint írják: a környezeti hatások és a sokszor helytelen táplálkozás miatt meggyengült bélflóránkat - itt található immunrendszerünk 80 százaléka - ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra!
Ma már azt is tudjuk, hogy bélflóránk mikroorganizmusai határozzák meg lelki állapotunkat, étvágyunkat, sőt betegségeinket is! Ráadásul a nyers vagy főtt ételekhez képest könnyebb a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, több vitamin és enzim termelődik a fermentált ételek fogyasztásakor!
A dokumentum szerint az eddig beérkezett receptek között akad székelyföldi, laoszi és persze hazai is. Zsűritagjaink már megismerhették a laoszi konyha éltető elemét, alap ételízesítőjét a fermentált halszószt, legalább ilyen izgalmas a Papaya saláta fermentált halszósszal, a Som Moo, avagy fermentált savanyú sertéskolbász, vagy a QuavSi, a fermentált szója.
Kiderült, hogy Székelyföldön Szárhegyen terem a legjobb káposzta, amiből remek tőtelékes káposzta készíthető, de innen származik a tőtike kovászolt szőlő lapiból is. Érkezett vadkovásszal készült nokedli, fermentált tökfőzelék recept, de megjött a fermentált tepertős-szilvalekváros csiga elkészítésének leírása is.
Még két hónapig várjuk receptjeiket! További információk a Kor Kontroll Társaság portálján! Beküldési határidő: 2024. március 25. – zárul a közlemény.