Varázsoljon lenyűgöző, de egészséges menüt az ünnepi asztalra!
Az ÁNTSZ egyik intézménye, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) húsvéti főzőtanfolyamán friss idényzöldségek felhasználásával könnyű, csökkentett só- és koleszterintartalmú, ugyanakkor izgalmas, ízletes és nem utolsósorban látványos fogásokat készíthetnek el a résztvevők – a technológiai eljárásokat, a konyhai praktikákat szakavatott séf mutatja be lépésről lépésre. Az elkészült menüt a „szakácstanoncok" helyben el is fogyasztják. Jelentkezzen még ma a szabad helyekre!
A Főzés 6alma Főzőiskola célja, hogy az OÉTI szakmai hátterével iránymutatást adjon különböző lakossági csoportoknak egy-egy hiánypótló területen az elmélet gyakorlati kivitelezésében.
Erről bővebben alábbi rövid videóinkban:
http://youtu.be/-3CLcD0j3-E
A húsvéti főzőiskola után áprilisban az alábbi tematikájú alkalmakra lehet jelentkezni:
1. STOP SÓ
Kutatási eredmények sokasága támasztja alá, hogy a magas vérnyomás egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sóbevitel. Ezen a tanfolyamon kevesebb sóval, természetes ízesítő anyagok felhasználásával készíthetnek az érdeklődők ízletes, egészséges ételeket, a megszokottól eltérő, de otthon is alkalmazható konyhatechnológiával.
2. Sportolók táplálkozása
A kívánt sportteljesítmény elérésében a megfelelő táplálkozásnak, ezen belül is az optimális szénhidrátbevitelnek kiemelt jelentősége van. A tanfolyamon ezekben kívánunk segítséget nyújtani, elméletben és gyakorlatban egyaránt minden sportolónak, és azoknak is, akik csak kíváncsiak a sporttáplálkozás rejtelmeire.
3. Cukorbetegség
Ezen a tanfolyamon hasznos tanácsokat kívánunk nyújtani a helyes életvezetés kialakításához, megismertetjük a résztvevőkkel, hogy az étkezések során elfogyasztott élelmiszerek vércukoremelő hatása milyen sok tényezőtől függ, továbbá számos praktikát sajátíthatnak el, hogy a megváltozott étrend betartása ne okozzon nehézséget a mindennapokban.
A tanfolyamok időpontjáról, a jelentkezés módjáról felvilágosítás az OÉTI honlapján: http://www.oeti.hu/index.php?m1id=13&m2id=239.
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet