• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Főzőiskolát indít húsvét előtt az ÁNTSZ

Hírek Forrás: Weborvos

Varázsoljon lenyűgöző, de egészséges menüt az ünnepi asztalra!

Az ÁNTSZ egyik intézménye, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) húsvéti főzőtanfolyamán friss idényzöldségek felhasználásával könnyű, csökkentett só- és koleszterintartalmú, ugyanakkor izgalmas, ízletes és nem utolsósorban látványos fogásokat készíthetnek el a résztvevők – a technológiai eljárásokat, a konyhai praktikákat szakavatott séf mutatja be lépésről lépésre. Az elkészült menüt a „szakácstanoncok" helyben el is fogyasztják. Jelentkezzen még ma a szabad helyekre!

A Főzés 6alma Főzőiskola célja, hogy az OÉTI szakmai hátterével iránymutatást adjon különböző lakossági csoportoknak egy-egy hiánypótló területen az elmélet gyakorlati kivitelezésében.
Erről bővebben alábbi rövid videóinkban:
http://youtu.be/-3CLcD0j3-E

A húsvéti főzőiskola után áprilisban az alábbi tematikájú alkalmakra lehet jelentkezni:

1. STOP SÓ

Kutatási eredmények sokasága támasztja alá, hogy a magas vérnyomás egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sóbevitel. Ezen a tanfolyamon kevesebb sóval, természetes ízesítő anyagok felhasználásával készíthetnek az érdeklődők ízletes, egészséges ételeket, a megszokottól eltérő, de otthon is alkalmazható konyhatechnológiával.

2. Sportolók táplálkozása

A kívánt sportteljesítmény elérésében a megfelelő táplálkozásnak, ezen belül is az optimális szénhidrátbevitelnek kiemelt jelentősége van. A tanfolyamon ezekben kívánunk segítséget nyújtani, elméletben és gyakorlatban egyaránt minden sportolónak, és azoknak is, akik csak kíváncsiak a sporttáplálkozás rejtelmeire.

3. Cukorbetegség

Ezen a tanfolyamon hasznos tanácsokat kívánunk nyújtani a helyes életvezetés kialakításához, megismertetjük a résztvevőkkel, hogy az étkezések során elfogyasztott élelmiszerek vércukoremelő hatása milyen sok tényezőtől függ, továbbá számos praktikát sajátíthatnak el, hogy a megváltozott étrend betartása ne okozzon nehézséget a mindennapokban.

A tanfolyamok időpontjáról, a jelentkezés módjáról felvilágosítás az OÉTI honlapján: http://www.oeti.hu/index.php?m1id=13&m2id=239.

Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály