• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nappali kórházként is működik a szakrendelő

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Befejeződött a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézet felújítása és korszerűsítése.

A “Szentendre 1000év+" programon belül, közel 3 éven keresztül, 1,6 milliárd forintból valósult meg az a projekt, amelynek részeként megújult a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézet. A kétezer négyzetméteres, legmodernebb műszerekkel felszerelt, egynapos sebészetet is magába foglaló Intézmény közel 100 ezer lakos ellátásáért felelős.

A Szentendrei Szakorvos Rendelőintézetet a KMOP-4.3.2-2008-0004 azonosítószámú Európai Unió által támogatott program keretében újították fel, melynek köszönhetően modern környezetben gyógyulhatnak a betegek. Az 1,6 milliárd forintos, Európai Uniós támogatással megvalósult járóbeteg szakellátás fejlesztési program részeként nemcsak az épület újult meg, hanem annak eszközparkja is. Ennek köszönhetően ma Szentendrén található Magyarország egyik legmodernebb egészségügyi létesítménye, amely a XXI. század színvonalán szolgálja a lakosságot.

A 3 éven keresztül zajló projekt keretében közel 1600 négyzetméter új épületrésszel bővült a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézet, valamint a meglévő telephelyet is teljes mértékben korszerűsítettük. Az intézmény szolgáltatási köre tizenhat új szakellátással bővült, és az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztettük. A beruházás eredményeképpen az intézmény a modern kor digitális vívmányainak felhasználásával, eszközeinek korszerűsítésével és bővítésével teszi gyorsabbá és színvonalasabbá az egészségügyi ellátást – mondta dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere.

Az intézmény fejlesztése négy fő célt szolgált: az építészeti-műszaki felújítást, az eszköz– és műszerfejlesztést, az akadálymentesítést, valamint a szakmai fejlesztést, azaz új orvosi területek meghonosítását. Az eddigieken túl alapvető változás lesz szolgáltatásainkban 16 új szakellátásunk és az egynapos sebészet – mondta dr. Pázmány Annamária, a SZEI intézmézményvezetője.

Magas színvonalú betegellátást biztosít a megújult Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) a város és térsége számára. A modern járóbeteg-ellátó központ szakmai teljesítményével három minősítést is kiérdemelt. A rendelőintézet a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok minősítés mellett megkapta az Informatikai biztonsági irányítási rendszer tanúsítványt, valamint a nemzetközi szabványoknak való megfelelés révén továbbá megkapta az ISO9001-es minőségirányítási rendszer alapminősítést is.