• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Globális szintű egészségügyi konferencia Budapesten

Hírek Forrás: Weborvos

A GS1 Szabványszervezet nemzetközi konferenciáján az egészségügyi iparág minden szegmense képviselteti magát.

Kedden kezdődik Budapesten, a Kempinski Hotelben a GS1 nemzetközi szervezet globális szintű egészségügyi konferenciája - 43 ország 300 résztvevőjével -, amelynek kiemelt témái a betegbiztonság növelése, a gyógyszeradagolási és egyéb kezelési hibák kiküszöbölése, a gyógyszerek hamisítása elleni stratégiák megvalósítása, nem utolsó sorban a költséghatékony, átlátható egészségügyi ellátási rendszerek megoldásai - közölték az esemény szervezői.

A GS1 Szabványszervezet évente két alkalommal rendezi meg nemzetközi konferenciáját, melyen az egészségügyi iparág minden szegmense képviselteti magát: gyógyszer- és orvosieszköz gyártók, kereskedők, patikák, megoldás-szolgáltatók, kórházi vezető szakemberek, kormányzati jogszabályalkotó és végrehajtó intézmények képviselői.

A GS1 globális szabványszervezete számára az egészségügy régóta kiemelt szektor. A GS1 hisz abban, hogy szabványai és megoldásai integrált alkalmazásával hozzájárul a szektor ellátási láncainak átláthatóságához, a költség- és folyamathatékonyságához, nem utolsó sorban támogatja az emberi élet védelmét, a páciensek biztonságos és magas színvonalú ellátását.

Az utóbbi években világszerte egyre nagyobb az érdeklődés az egészségügynek fejlesztett GS1 megoldások iránt, napjainkra számos élő, működő példa támasztja alá ezek gyakorlati előnyeit. Az évente kétszer megtartott Global GS1 Healthcare Conference ezeket a valós megoldásokat, sikeres példákat, konkrét realizált előnyöket hivatott bemutatni, segítve a szektor további képviselői számára a széleskörű rálátást és az implementációhoz szükséges döntések meghozatalát.

A konferenciáról

Az esemény gyakorlatorientált, az egészségügyi ellátási lánc minden szereplőjét érintő szakmai tudásfórum.

A GS1 Magyarország – a globális GS1 szervezet kizárólagos hazai képviselője - külön kérésére a 28. Global GS1 Healthcare Conference 2015. október 20-22. között Budapesten kerül megrendezésre. A GS1 hazai szervezetének célja, hogy közelebb hozza a nemzetközi szabványrendszer nyújtotta előnyöket a hazai egészségügyi szektor meghatározó képviselőihez, a kórházi vezetőkhöz, az állami döntéshozókhoz, hogy közösen gondolkodva és együttműködve, hazai sikeres gyakorlati alkalmazásokat is útjára indíthassunk a jövőben. Az esemény kiváló lehetőség emellett, hogy a magyar szakemberek találkozzanak egymással és más országbeli kollégáikkal, megosszák tapasztalataikat, illetve megismerjenek számos olyan új innovatív kezdeményezést a világból, amelyek segítik a biztonságosabb betegellátást és a egészségügyi ellátási láncok hatékonyabb működtetését.

A konferencia előadásai az alábbi fontos kérdsekre adnak konkrét, eredményekkel alátámasztott választ:

• Hogyan növelhető a betegbiztonság?

• Hogyan működtethetőek az egészségügyi ellátó rendszerek és intézmények hatékonyabban, fenntartható és ellenőrizhető módon a szabványok segítségével?

• Hogyan növelhető a hibamentesség és olcsóbb működés érdekében az egészségügyi ellátási láncok átláthatósága?

• Miben nyújtanak segítséget a nemzetközi GS1 szabványok?

Az eseményre mintegy 300 szakember regisztrált, 43 országból, a világ minden részéről.

A Konferencia három napos, programja a GS1 szabványok egészségügyi szektorban történő bevezetésének legfőbb területeire fókuszál:

Az első napon a kórházak számára fejlesztett megoldások, a kórházi eszközök és gyógyszerek nyomon követése, az ágymenti kezelések azonosítása, gyors és pontos adminisztrációja kerül a középpontba.

A második nagy a gyógyszeriparé, melynek keretében a legfrissebb jogszabályi előírásoknak történő megfelelés gyakorlati példái kerülnek bemutatásra, illetve az új típusú jelölés, a GS1 DataMatrix kód alkalmazásának elméleti és gyakorlati részleteit ismerhetik meg a résztvevők.

A harmadik nap témája egy olyan fogalom, mely érinti mind a kórházakat, mind az orvosi eszközgyártókat: ezen a napon az UDI (Unique Device Identification) bevezetését célzó jogszabályról és a speciális orvosi műszer- és gyógyászati segédeszköz-jelölés bevezetésének alaplépéseiről lesz szó.

Az esemény kapcsán a GS1 Magyarország szakmai támogató partnerei:

Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete,
Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete,
Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete,
Magyar Kórházszövetség,
Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság,
Orvostechnikai Szövetség.