• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Haiti földrengés - szolidaritási akciók

Hírek Forrás: MTI

Virtuális gyertya vásárlásával lehet segíteni a haiti földrengés áldozatain - közölte az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF Magyar Bizottsága.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést szervez, az adományokkal az árván maradt gyermekek felneveléséhez lehet hozzájárulni.

Bárki csatlakozhat a Facebook közösségi oldalon keresztül egy-egy virtuális gyertya vásárlásával a keddi földrengés sebesültjeiért és az otthon nélkül maradottakért szervezett virrasztáshoz, ami helyi idő szerint pénteken délután 6 órakor kezdődik New Yorkban - olvasható az UNICEF Magyar Bizottságának közleményében. Mint írták, a gyertya 5 dollárba kerül, amely az UNICEF haiti segélyprogramját támogatja. Ebből az összegből egy gyapjútakarót vagy 3 darab 10 literes, ivóvíz tárolására alkalmas műanyag tartályt biztosíthat a szervezet.

A magyar UNICEF 3 millió forinttal támogatja a segélyakciót, és további pénzbeli adományokat vár, hogy hatékonyan segíthessen a földrengés gyermekáldozatain - tették hozzá.

A Baptista Szeretetszolgálat gyermektámogatási programot indít Haitin, melynek keretében jelképesen örökbe lehet fogadni egy árván maradt gyermeket. A havi 3000 forintos adományokkal a haiti árva gyermekek ellátásához szeretnének hozzájárulni - írták. A lakosság 46 százaléka 18 évnél fiatalabb, így a gyermekáldozatok száma is tragikus mértékű - mutattak rá. Mint közölték, a Fogadj örökbe! elnevezésű jelképes gyermektámogatási programról bővebbet a www.fogadjorokbe.hu weboldalon lehet megtudni.

Magyar idő szerint pénteken 21 órakor érkezik meg a Dominikai Köztársaságba, ahonnan Haitira indul tovább a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja. Az öttagú csoport két orvosból, két ápolóból és egy segítőből áll - közölte Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Előzetes tervek szerint a szeretetszolgálat 13 munkatársa indult volna Haitira, mentőkutyákkal, kutatókkal és orvosokkal, de a légitársaság nem tudta garantálni a mentéshez szükséges eszközök időbeni eljuttatását a célállomásra, ezért az orvoscsoport indult útnak.

Mint mondta, a túlélők keresése még folyamatban van, ám lassítja a munkálatokat, hogy a mentésben részt vevőket is bevonják a sérültek ellátásába, mert kevés az orvos a földrengés sújtotta területen.

A Pan American Health Organization nemzetközi egészségügyi szervezet friss, pénteki becslése szerint a földrengésnek 50-100 ezer halálos áldozata van.

Megfigyelők szerint a földrengés utáni helyreállításhoz több száz millió dollár külföldi segélyre lesz szükség.

Legolvasottabb cikkeink