• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Havas cáfolja Budait

Hírek Forrás: MTI

Havas Szófia: elő fognak kerülni a vitatott egészségügyi szerződések hiányzó papírjai.

Havas Szófia szerint minden dokumentáció megvan a megbízási szerződések kapcsán; a szocialista egészségpolitikus "biztosra veszi", hogy a jelenleg hiányzó papírok elő fognak kerülni. Az MSZP fővárosi képviselője erről egy más témában tartott pénteki sajtótájékoztatón beszélt, újságírói kérdésre.

Havas Szófia úgy fogalmazott: "ahogy Budai Gyula az előző megnyilvánulása során jelentette be, hogy nem talált teljesítési igazolásokat, majd elmúlt két hét, és hirtelen megtalálta őket, biztosra veszem, hogy a jelenleg hiányzó papírok ugyanúgy elő fognak kerülni, ahogy a nem létező teljesítési igazolások is előkerültek".

Az MSZP-s politikus jelezte, nemcsak az ő, hanem még legalább tizenöt ember teljesítésigazolásáról van szó.

Mint fogalmazott, "valószínűleg Budai úr ritkán jár (...) a Szabolcs utca felé (...), de ha elmegy arra, akkor meg tudja nézni, hogy csukva van-e vagy nincs" az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK). Hozzátette: az volt a feladata, hogy bezárja az intézményt, és papírjaival átadja a Magyar Államkincstárnak. Havas Szófia közölte: akkor tud a kérdésről beszélgetni a kormánybiztossal, ha mégis nyitva találja az intézményt.

Arra a kérdésre, hogy be tudja-e mutatni a hiányzó dokumentumokat, azt mondta: ezt nem neki kell megőriznie, az igazolásnak a minisztériumban kell lennie, akárcsak a megbeszélések hanganyagainak, jegyzőkönyveinek.

A szocialista egészségpolitikus álláspontja szerint az egész ügy figyelemelterelés, a tárca vesztésre áll egy őssejtkutatással kapcsolatos szerződés perében, amelynek tárgya tudomása szerint 1 milliárd forint. Havas Szófia szerint miután ezt a problémát nem tudják megoldani, inkább elővesznek valami mást.

Az elszámoltatási kormánybiztos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a nemzetierőforrás-miniszterhez fordult, kérve, hogy Réthelyi Miklós szólítsa fel a teljesítési igazolások átadására azokat a korábbi vezető beosztású egészségügyi politikusokat, akik megbízási szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban különböző egészségügyi szervezetekkel.

Budai Gyula szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna volt kabinetfőnök, aki "aláíróként igazolta az ügyben szereplő különböző volt minisztereknek, illetve kiemelt megbízatásban lévő személyeknek a teljesítését". Mint mondta, "nem titok", Kárpáti Zsuzsannáról, Székely Tamás volt egészségügyi miniszterről és Havas Szófiáról van szó.