• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

HUNGAROMED – első alkalommal a Hungexpón

Hírek 2018.10.11 Forrás: Weborvos
HUNGAROMED – első alkalommal a Hungexpón

Az egészségügyi és orvostechnológiai kiállítás és konferencia a szakma tájékozódási pontja lehet a régióban.

Kelet-Közép-Európa legfejlettebb egészségügyi ellátását szeretné elérni a kormány a következő években, azt ezt célzó fejlesztések már folyamatban vannak. Egyebek mellett ez hangzott el a HUNGAROMED Egészségügyi és Orvos technológiai kiállítás és konferencia megnyitóján, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az első ízben idén október 11–13. között megrendezett kiállításon 2.300 négyzetméteren több mint 80 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait, tudatta közleményében a Hungexpo.

Az egészségügy gazdasági jelentősége folyamatosan nő, az emberek egyre több szolgáltatást vesznek igénybe, és többször találkoznak az orvosokkal is. Ezzel egy időben állandóan fejlődik a szolgáltatások technológiai színvonala. Egyebek között erről beszélt a HUNGAROMED Egészségügyi és Orvos technológiai kiállítás és konferencia megnyitóján dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója. A szakember problémának nevezete ugyanakkor a hazai beszállítók alacsony számát. „Magyarországon a hazai beszállítók csak 18 százalékban vesznek részt a piac alakulásában. Ez a szám Németországban 60 százalék. Ötéves céljaink között szerepel, hogy itthon elérjük az 50 százalékot a fém ortopédiai implantátumok, a nagy értékű eszközök, az ágy melletti betegfigyelő eszközök és a labordiagnosztika terén” – mondta a főigazgató. Arról is beszélt, hogy a kormány kiemelten kezeli az egészségügyi fejlesztéseket. A Széchenyi 2020 Program keretében eddig 160 milliárd forintot költött a betegbiztonság fejlesztésére, az egynapos ellátás, a pszichiátriai, a gyermeksürgősségi és az addiktológiai ellátás infrastruktúrájának fejlesztésére.

Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt öt évben a kormány 500 milliárd forintból felújította a vidéki kórházakat. Ugyanakkor - tette hozzá - az egészségügyi fejlesztésből az uniós szabályozás miatt a közép-magyarországi régió kimaradt. Ezt a hiányosságot a kormánynak saját erőből kellett, kell megoldania. „A kormány saját forrásból az Egészséges Budapest Program keretében 700 milliárd forintot fog a főváros és a régió fejlesztésére fordítani. Ebből a pénzből megújul az infrastruktúra, javul a betegbiztonság, a sürgősségi ellátás hatékonysága, nő a beteg elégedettség és könnyebbé válik a hozzáférés a különböző szolgáltatásokhoz” – jelentette ki a főigazgató. A fővárosban épülő három centrumkórház kapcsán elmondta: ezek az év 365 napján 0-24 órában fognak működni. Emellett a kormány 25 kórház és 32 szakrendelő felújítását végzi el a következő öt évben, amivel Kelet- Közép Európa legfejlettebb egészségügyi szolgáltatását szeretné elérni.

„Az egészségipar mindenhol a világon – így Magyarországon is – az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat. Ráadásul nem átmeneti, a divat vagy az aktuálisan felfutó kereslet szülte konjunkturális ágazatról, hanem tartósan és folyamatosan bővülő, stabil, a recessziótól is szinte teljesen védett piacról van szó. Olyanról, amely más ágazatokra is innovatív hatással van” – mondta a megnyitón Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Mindezeket figyelembe véve indította el idén a Hungexpo a HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai kiállítást és konferenciát, amely a cég reményei szerint hamarosan nemcsak idehaza, hanem a régióban is a szakma tájékozódási pontja lehet.

Az október 11–13. között megrendezett kiállításon 2.300 négyzetméteren több mint 80 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A kiállítók között megtalálhatók a legnagyobb orvostechnikai, valamint gyógyászati segédeszköz gyártó és -forgalmazó cégek, magán egészségügyi szolgáltatók, egészségbiztosítók, szakmai szervezetek. Az orvostechnikai és gyógyászati segédeszközöktől kezdve, az ápolási eszközökön, kórháztechnikán át a gyógyszerellátást és a betegek otthonápolását segítő eszközökig felvonul a szakma élvonala. Megjelennek a magyar orvostechnikai ipar piacvezető képviselői, mint a 77 Elektronika Műszeripari Kft., Innomed Medical, Diagon Diagnosztikai Kft., Medison Kft, Mediagnost Kft., Control-X Medical Kft., Sanatmetal Kft. Továbbá a Medicor Elektronika Zrt., Siemens Healthcare Kft., Sanofi-Aventis Zrt., Hartman-Rico Hungária Kft., Hungimpex Kft., Duna Medical Center Kft., Legrand Magyarország Zrt., Hungimpex Kft., Beurer medical Hungary Kft., Rextre Kereskedelmi Kft. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó programokon keresztül megismerhetők a legújabb technológiai eredmények, áttekinthetők a legfrissebb elemzések.

A HUNGAROMDED Egészségügyi és Orvostechnológiai kiállítást nemzetközi szakmai konferenciák és díjmentes kreditpontszerző továbbképzések kísérik. Ezek az egészségügyi szakma számára regisztráció ellenében, térítésmentesen látogathatók.

A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter a fő szervezője a Nemzetközi Orvostechnikai Konferenciának, amelynek fő témája a Magyarországon 100 éve ipari termelést folytató, 2018-ban centenáriumát ünneplő, jelentős hazai innovációs potenciállal bíró orvostechnológiai ipar fejlesztése lesz. A kiállításon rendezik a 40. Medicina Konferenciát, amelyen részt vesz dr. Kásler Miklós, az EMMI minisztere is. A konferencián neves előadók részvételével szó lesz a többi között az új Nemzeti Népegészségügyi Programról, a katasztrófa medicináról, a gyógyító intézmények finanszírozásáról és az ágazati innovatív gyógyszer- és orvostechnológiákról.

A kiállítás harmadik napja a nagyközönségé. Az ingyenes Családi Egészségnapon egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással várják a látogatókat. A legkisebbek a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének Teddy Maci Kórházában játékosan megismerkedhetnek a gyógyítás fontosságával, a bátrabbak pedig megmérettethetik magukat az „ÉV EGÉSZSÉGVERSENYZŐJE” címért, ahol értékes ajándékokat is nyerhetnek.

A kiállításról bővebben itt olvashatnak.

A szakmai programokról részletek itt.

Legolvasottabb cikkeink