• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Idén is járja az országot a Gyere-K-Épbe

Hírek Forrás: Weborvos

Gyermekjogi ismeretterjesztő programok a gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek és kísérőiknek.

Nagy érdeklődés mellett – közel 500 résztvevővel – startolt hétvégén az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) 2016. évi Gyere-K-épbe elnevezésű programsorozata. A 2 hónapon keresztül tartó esemény az ország 7 régiójának egy-egy városában – Kaposváron, Szombathelyen, Egerben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Budapesten és Kecskeméten - biztosít hasznos gyermekjogi ismeretterjesztő programokat és egész napos kikapcsolódást a gyermekotthonokban, lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek és kísérőiknek - közölte az OBDK.

Az országos roadshow első állomásain 2016. március 19-én Egerben és Székesfehérváron gyermekjogi ismeretekről és kötelezettségekről szóló interaktív programokon és játékos kézműves foglalkozásokon vehettek részt a látogatók. A jelenlévő jogvédelmi képviselők személyes beszélgetésekre is lehetőséget biztosítottak az érdeklődők számára egy-egy kiemelt témában (például a beteg gyermek jogaival kapcsolatban a gyermekjogi és betegjogi képviselő közös tájékoztatást adott). A rendezvényeken a helyi társszervezetek – ÁNTSZ, Rendőrség, Mentők, Katasztrófavédelem, Honvédség – és egyéb civil szervezetek – Vöröskereszt, SINOSZ, NOE, Kék Vonal, Dogplusz, Napfényes Támogató - munkájába is bepillanthattak a gyermekek. Kísérőprogramként az OBDK idén is regionális labdarúgó-bajnokságokat szervezett a fiataloknak.

Az OBDK fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, a felnövekvő társadalom jogtudatosításának erősítését és széles körű fejlesztését. A szervezet e célból 2015-ben indította útjára regionális gyerekjogi rendezvénysorozatát. A nagy sikerre való tekintettel és az elkötelezettség folytatásaként 2016-ban március és május között ismét megszervezi a rendezvénysorozatot, amely május 19-én Budapesten átfogó szakmai programmal és a sportbajnokság országos döntőjével zárul.