• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Indul az Egy vérből vagyunk! akció

Hírek 2018.06.01 Forrás: Weborvos
Indul az Egy vérből vagyunk! akció

500 kilométert futnak és adományokat gyűjtenek a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján reggel 8-kor rajtol Budapestről a Szent Ferenc Kórház elől (1021 Budapest, Széher út 73.) az az 500 km-es futás, amelynek kettős célja, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, valamint hogy adományokat gyűjtsenek a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára. A katolikus és református kórház 30 fős csapata a Központ felavatását követőn közel száz kárpátaljai gyermek egészségügyi vizsgálatát végzik el.

Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki a budapesti rajtnál részt vesz a véradáson, majd öt nappal később a ráti gyermekotthonban várja a futókat, és a célba érkezést követően részt vesz a Szent Mihály Rehabilitációs Központ avató ünnepségén.

A nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600-1800-án adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

Az esemény második napján, június 5-én Szolnokon szerveznek véradást, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, itt 10 és 14 óra között várják a véradókat.

Az ultrafutók június 5-én 11.00 órakor érkeznek be Szolnokra, ahol Szabó István alpolgármester és Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese várja őket a Kulturális Központ előtt. A mezőnnyel lefutja az utolsó két kilométert Barabás Botond Jászai Mari-díjas magyar színművész, aki a befutót követően vért is ad.

Az esemény harmadik napján, június 6-án Debrecenben szerveznek véradást a Kölcsey Központban, itt 14.00 és 18.00 óra között várják a véradókat.

Az ultrafutók június 6-án 15.00 órakor érkeznek be Debrecenbe, ahol Papp László polgármester és Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese várja őket Kulturális Központ előtt. A mezőnnyel lefutja az utolsó két kilométert Dombi Tibor 7-szeres magyar bajnok és 35-szörös válogatott labdarúgó is, aki a befutót követően vért is ad. 

Az esemény negyedik napján, június 7-én Nyíregyházán szervezünk véradást, a Korzó bevásárlóközpont A épületének első emeletén 14 és 18 óra között várjuk a véradókat. 

Az ultrafutók 14.00 órakor érkeznek be Nyíregyházára a Korzó bevásárlóközpont melletti térre, ahol az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese Dr. Nagy Sándor és Kósa Árpád a nyíregyházi polgármesteri kabinetfőnök várja őket. Az utolsó kilométert az ultrafutókkal közösen teszik meg az SC utánpótlás sportolói és Erdősné Balogh Erika, ötszörös magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa és egyszeres Interliga győztes röplabdázó, akit korábban négyszer választottak meg az év női játékosának. 

Részletek, adományozási információk itt

 

Legolvasottabb cikkeink