• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Indul az évad rákellenes színházi stafétája

Hírek Forrás: Weborvos

A staféta idei alapmotívuma a betegeket menedzselő családtagok, hozzátartozók munkájának, áldozatkészségének elismerése.

Útjára indult a 2017/18-as évad Nézőpontváltó rákellenes színházi stafétája 2017. szeptember 30-án. A rákellenes staféta házigazdája idén a Magyar Színház volt, amellyel a Nézőpontváltó Egyesület stratégiai partnerségben együttműködve hívta fel a figyelmet az ingyenes orvosi rákszűréseken való részvétel, valamint az én- és testtudatos életmód fontosságára - számolt be az eseményről a szervező egyesület elnöke, Sári Edina.

A staféta idei alapmotívuma a betegeket menedzselő családtagok, hozzátartozók munkájának és áldozatkészségének elismerése, és az ő mentális egészségük megőrzésére való figyelemfelhívás, amelyre remekül rímel a színház idei első premierjének produkciója.

A Tallós Rita által rendezett Naptárlányok című vígjátéka. A produkcióban a naptárlányokat játszó színésznők (Hegyi Barbara, Igó Éva, Udvarias Anna, Bede-Fazekas Anna, Tóth Enikő, Soltész Bözse, és Benkő Nóra) Semsei Eszter fotóművésszel a valóságban is elkészítették a színdarabban említett naptárat, amely az előadások szünetében megvásárolható.

Ezzel a naptárral és a Naptárlányok előadással a színház lehetőséget teremt arra, hogy a nézők hozzájárulhassanak a Semmelweiss Egyetem Onkológiai Központja Rehabilitációs Osztályának támogatásához.

A Nézőpontváltó esten Dr. Dank Magdolna professzor asszony, a központ igazgatója Zalán Jánostól egy naptárt vett át, amely jelképezte a Naptárlányok nézőinek jövőbeli támogatását. A befolyt összeg a tornaterem, és a meditációs szoba felszerelését gazdagítja.

Ezután Zalán János felolvasta az idei évad Nézőpontváltó üzenetét, amely mindenkit arra bíztat, érezze magát jól magát a bőrében, mert boldognak tudni önmagunkat ugyannyiból áll, mint boldogtalannak.

Ezután került sor a 2018/19-es évad rákellenes színházi staféta házigazdájának sorsolására, amelyen Zalán János és Tallós Rita a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat húzták ki a csatlakozottak közül.

Nézőpontváltó Üzenet
A lelki feltöltődést az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés középpontjába állító Nézőpontváltó rákellenes színházi staféta program stratégiai partnereként, a Magyar Színház alkotóinak, művészeinek és munkatársainak nevében szemléletváltásra biztatom önöket az egészségük megtartása érdekében.

A rákbetegség réme nem száműzhető a mindennapokból, de a korai diagnózis az ingyenes rákszűrések igénybevételével mindenkinek a saját lehetősége és felelőssége, ezért járjanak el azokra akkor is, ha nem érzik szükségét, ne várjanak az intő jelekre!

Éljék tudatosan az életüket, gondolkodjanak hosszútávon legfőbb értékükről, a testük egészségéről úgy, ahogyan a pénzügyi befektetéseikről: körültekintően és előrelátóan feltérképezve az értékállóság lehetőségét, továbbá cselekedjenek öntevékenyen a saját- és szeretteik vitalitásának, egészségének megőrzése, fejlesztése érdekében.

Ha krónikus beteget ápolnak a családban, akkor még inkább gondoskodjanak saját szellemi- és lelki épségük fenntartásáról! Időről-időre adjanak a lelküknek kimenőt, biztosítsanak maguknak időt a feltöltődésre, aminek egyik tökéletes módja a színházba járás.

Amennyiben a környezetükben ápolnak krónikus beteget, kérdezzék meg az őt menedzselő hozzátartozótól: hogy van? A kérdés pszichés életmentés lehet, ezért hallgassák végig a választ! Már azzal hatalmas lelki tehertől szabadulhat meg a betegápoló hozzátartozó, hogy beszélhet a saját nehézségeiről, amit a családban nem illik elmondani.

Kérdezzünk, hallgassunk, figyeljünk egymásra, váltsunk nézőpontot sajátmagunk, és szeretteink jól-léte érdekében!

Legolvasottabb cikkeink