• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kecskeméten ecsetel Bozsek Márk

Hírek Forrás: Weborvos

A Barátok Közt Szabija Bács-Kiskun megyét képviseli a kecskeméti Egy CSEpp Teszten.

Július 15-én Kecskemét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának a következő állomása. A körút célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére, és a rendszeres szűrések fontosságára.

Kecskeméten „ecsetel" pénteken az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Az Egy CSEpp Teszt tízedik állomásán Bozsek Márk lesz a vendég, aki Bács-Kiskun megye szülötteként bíztatja a helyieket arra, hogy minél többen vegyenek részt a szűréseken. Pénteken a Szabadság téren lesz ingyenes szűrés 11 és 16 óra között. 

Az alapítvány szlogenje: „Egyszer élünk", amit Bozsek Márk is magáénak érez, éppen ezért nagyon vigyáz egészségére. „Édesanyám már gyerekkoromtól kezdve nagyon ügyelt arra, hogy egészségesen táplálkozzon a családunk: mindig sok zöldség és gyümölcs van otthon."

A Barátok Közt Szabija azt is elmondta, hogy imád sportolni és amikor csak teheti, eljár úszni. Márk a tavalyi ECSET-en is ott volt és kiváló eredményekkel segítette városát, Kecskemétet a Legegészségesebb város versenyben. Bízik benne, hogy idén is tökéletes lesz az összes egészségügyi eredménye.

A helyszínen az Elektronika 77 Kft. nővérei vércukorszintet, az Accutrend munkatársai koleszterint, a Dr. HU szakemberei pedig vérnyomást, testzsír százalékot, testtömeget, testmagasságot és haskörfogatot mérnek. A rizikó felmérés alapján a Smart Med képviselői kiszámolják, hogy kinek mennyire kell tartania a cukorbetegség,a magas vérnyomás, vagy a magas koleszterinszint kialakulásától jelenlegi életmódja mellett.

Az országjáró körút célja elsősorban, hogy felébressze az egészségtudatosságot, illetve - az alapítvány célkitűzéseivel összhangban - felhívja a figyelmet a cukorbetegségre, amely a legfrissebb felmérések szerint Magyarországon mintegy másfél millió embert érint; ebből körülbelül 750 ezren nem tudnak arról, hogy cukorbetegek.

Az országjáró körút verseny is egyben: őszre kiderül, hogy melyik Magyarország "legegészségesebb városa". A díjat november 13-án vasárnap, a Syma Csarnokban, a hatodik Egy Csepp Világnapon adja át az Alapítvány. Tavaly a trófeát Szeged vitte el, Ördög Nóra vezetésével.

Pénteken mindenkit sok szeretettel vár Bozsek Márk és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Szabadság téren. Minél több egészséges emberrel találkoznak, annál nagyobb Kecskemét esélye a „legegészségesebb város" címre!