• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Keresd a vízlelőhelyeket, tölts meg még egy kulacsot!

Hírek 2022.08.02 Forrás: Weborvos
Keresd a vízlelőhelyeket, tölts meg még egy kulacsot!

A Vízlelőhely kampány küldetése, hogy alternatívát biztosítson az ivóvíz pótlására azoknak, akik műanyagmentesen szeretnének élni.

Augusztus van, a papírforma szerint még egy jó időre visszatér a kánikula, ami végül is rendben van, hiszen nyár van. És bár az egészséges életmódnak nemcsak ilyenkor elengedhetetlen része a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, hőség idején fokozottan figyelnünk kell arra, hogy elég vizet kortyoljunk, semmi esetre se legyen szervezetünk dehidratált. Normál körülmények között is napi minimum 2-3 liter folyadékra van szükségünk, ez a mennyiség hőségriadó esetén 3-4 literre is megnőhet.

A nyár szerencsére arra is alkalmas, hogy többet jöjjünk-menjünk, utazunk, kiránduljunk vagy egyszerűen csak több időnk legyen egy kis városi nyüzsgésre, barátokkal találkozni, programot csinálni. De mi legyen a folyadékpótlással? Bár már véget ért a műanyagmentes július, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy csökkentsük a műanyag felhasználását a mindennapokban, tehát nem a legjobb megoldás, ha minden sarkon veszünk egy újabb liter palackos vizet vagy üdítőt. Szerencsére már jó ideje divatcikk lett a kulacs, amely praktikus, higiénikus, sokaknak elengedhetetlen útitársa. Viszont egy félliteres kulacs elég hamar kiürül, ilyenkor pedig törhetjük a fejünket, hogy zarándokoljunk-e el a kevés nyilvános kút valamelyikéig, próbálkozzunk-e egy mosdóban a kézmosó csapjával? Vagy mégis adjuk fel az elveinket és vegyünk inkább egy palackozott vizet?

Jó hír, hogy van más megoldás. Nincs más dolgunk, mint letölteni az ingyenes Vízlelőhely applikációt, amely megmutatja nekünk a közelben azokat a vendéglátóhelyeket, ahol fel tudjuk tölteni a kulacsunkat szűrt BWT-vízzel. Természetesen szintén ingyen. További jó hír, hogy nincs szükség külön fogyasztásra az adott helyen, de persze, lehet, hogy éppen így lesz kedvünk útközben egy szendvicsre, kávéra, fagyira is.

„A Vízlelőhely kampány küldetése, hogy alternatívát biztosítsunk az ivóvíz pótlására azoknak, akik műanyagmentesen szeretnének élni” – mondja Petró Vera, a BWT ügyvezetője. –„Szerencsére egyre több olyan tudatos gasztronómiai partnerünk van, akik szintén elkötelezett hívei a fenntarthatóságnak, és jó minőségű, szűrt vizük felajánlásával támogatják a kezdeményezésünket.”

Az applikáció használatával a helyszínen található kód beütésével minden töltésért pont jár, ráadásul azt is nyomon követhetjük, hány liter vizet ittunk meg és az újratöltéssel hány műanyag palack nem szennyezi feleslegesen a környezetünket. Ráadásul nem csak a magunk kulacsát tölthetjük meg, hanem virtuálisan egy másik emberét is. A Vízlelőhely ugyanis a BWT b.water projektjének keretében Gambia és Tanzánia falvaiban olyan fenntartható vízrendszereket alakít ki, amely tiszta ivóvizet biztosít a lakosság számára, hogy mindenkinek elérhető közelségben lehessen egy kút, amelyből biztonságos víz nyerhető.

Az applikációval feltöltött pontokat a BWT euróra váltja, és támogatásként az AQUA Pearls – For You and Planet Blue Foundation alapítvány számlájára utalja át. Így, ha 20 alkalommal Vízlelőhelyen töltjük fel a kulacsunkat, akkor azzal 1 ember éves ivóvíz szükségletét biztosíthatjuk. A kampány célja egy komplett afrikai falu ivóvízzel történő ellátása.

„Egyelőre leginkább budapesti vízlelőhelyeket találhatunk az applikációban, de bízunk benne, hogy a kampány és a duplán fontos cél híre egyre több vendéglátóipari egység tulajdonosához, üzemeltetőjéhez eljut és a jövőben nőhet a környezettudatos megoldásokkal és fenntartható vízgazdálkodással dolgozó helyek száma” – teszi hozzá Petró Vera.

Legolvasottabb cikkeink