• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Kormánytisztviselői Véradó Hét az Emmiben is

Hírek 2018.07.13 Forrás: kormány.hu
Kormánytisztviselői Véradó Hét az Emmiben is

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében megszervezett véradáson a tárca dolgozói is részt vettek.

A véradás az élet védelmében tett fontos gesztus, ugyanakkor óriási segítség, éppen ezért köszönet illeti mindazokat, akik részt vesznek az ehhez hasonló kezdeményezésekben – mondta Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár a Kormánytisztviselői Véradó Hét alkalmából szervezett minisztériumi véradáson, 2018. július 12-én.

Az államtitkár emlékeztetett arra: a véradás népszerűsítése a kormány számára is kiemelt fontossággal bír, ezért az egészségügyi tárca minden olyan kezdeményezést támogat, amely a véradók toborzására, illetve az egészségügyi intézmények vérigényének biztosítására irányul - tudósított közleményben az Emmi.

Példaértékűnek tekinthető ebből a szempontból az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezésű közös nyári kampánya. Ennek keretében 2018. június 18-a és szeptember 2-a között a szervezetek minden nagyobb településen várják az önkéntes véradókat. A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján érhetőek el.

A lelkes, önzetlen véradók tábora nélkül az évi több mint 400.000 vérkészítményekre szoruló beteg ember gyógyítása és gyógyulása lehetetlen lenne. Ezt évente körülbelül 260 ezer magyar véradó biztosítja.

Magyarországon a vérkészítmények előállításához szükséges vér adása az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Európai Tanács és a Nemzetközi Vöröskereszt ajánlásának megfelelően önkéntes és térítésmentes.

Az öt munkanapon át tartó Kormánytisztviselői Véradó Héten minden hétköznapon más – előre meghatározott – minisztériumban és kormányzati intézményben adhatnak vért az önkéntes kormánytisztviselők. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében megszervezett véradáson a tárca dolgozói, köztük az egészségügyi államtitkár mellett dr. Nagy Szilárd egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár és Prof. Dr. Fábián Attila az egészségbiztosítási alap működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint az államtitkárság 35 munkatársa is részt vett. (Fotó: Árvai Károly/kormany.hu)

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/kormanytisztviseloi-verado-het-az-emmi-munkatarsai-is-segitettek

Legolvasottabb cikkeink