• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Köszönet az autista emberekért való kiállásért

Hírek Forrás: Weborvos

A Kék Szikra Díjjal minden évben köszönetet mondanak valakinek, aki figyelemreméltó módon áll ki az autista emberekért.

A MOZAIK Egyesület és a Kockacsoki Nonprofit Kft. tavaly alapított díját az autizmus ügyéért végzett több éves odaadó munkájáért az idén Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda alapítója kapta.

„Fontosnak tartjuk az ilyen típusú elismeréseket, nem lehet mindig csak kérni: több elfogadást, több figyelmet az autizmussal élőknek. Néha meg kell állnunk egy pillanatra és körülnézni: kik azok, akik évek óta harcolnak értünk, az autista gyermeket nevelő családokért, az autista emberekért. Nagyon hálásak vagyunk nekik, ezért alapítottuk meg a díjat." – mondja Kapitány Imola, a Mozaik Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért elnöke.

„Azért esett Orlai Tiborra a választásunk, mert az Esőember és a Nemsenkilény című darabok színpadra állításával lehetővé tette, hogy széles körben beszélhessünk az autizmusról és közelebb hozta az emberekhez ezt a kérdést. – mondta el Dénesné Spitzer Éva, a Kockacsoki csokoládémanufaktúra társ-tulajdonosa.

Orlai Tibor a díjátadón elhangzott beszédében hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetés számára ez az elismerés, reméli, hogy sikerült a színpadra állított darabokkal elősegítenie az autista emberek társadalmi elfogadását.

Az ünnepségre április 22-én, a Kockacsoki manufaktúra műhelyében került sor. Orlai Tibor a díjátadást követően bepillantást nyert a manufaktúra kulisszatitkaiba, és maga is kipróbálhatta a csokoládékészítést.

A MOZAIK Egyesületet autizmussal élő gyermeket nevelő szülők alapították 2011-ben. Legfőbb céljuk, hogy támogassák az autizmussal frissen diagnosztizált gyermekek családjait. Az információnyújtás, érdekvédelmi munka mellett rendszeresen szerveznek Maszat Napok néven élményterápiás foglalkozásokat autista gyerekeknek, valamint szülőképzéseket, szülőklubokat, tematikus találkozókat.

A Kockacsoki Nonprofit Kft. hazánk első autizmusbarát csokoládéműhelye, melynek célja a munkaerőpiacon egyik leghátrányosabb helyzetű csoportba tartozó autista emberek foglalkoztatásának elősegítése, életminőségük javítása. A csokoládé manufaktúrában komplex foglalkoztatási programot valósítanak meg. Az autista fiatalok önálló életvitelre felkészítő tanfolyamon, valamint munkatapasztalat szerzési lehetőséget nyújtó gyakornoki programban és tartós foglalkoztatásban vehetnek részt.

Legolvasottabb cikkeink