• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Látássérültek: Tárcsázz és támogass

Hírek Forrás: MTI

Januárban és februárban a 1788-as hello holnap! adományvonal hívásával.

Statisztikák és felmérések szerint Magyarországon évente körülbelül négy-hatezer ember veszíti el a látását baleset vagy betegség következtében. A Szempont Alapítvány elsősorban a felnőttkorban látássérültté vált személyek rehabilitációjával foglalkozik, a pszichés segítségnyújtás mellett a legalapvetőbb készségek – közlekedés, önellátás, kommunikáció – megtanításával segíti a hozzá fordulókat, de a látássérültek közvetlen támogatásán túl a társadalom érzékenységének fokozásában is részt vállalnak a szakemberei – közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.

A látását részben vagy teljesen elvesztő embernek helyt kell állnia a családjában, el kell tudnia jutni a munkahelyére, ügyeket kell intéznie. A megváltozott élethelyzet új készségek elsajátítását igényli, az elemi rehabilitációnak pedig alapvető feltétele az olyan speciális eszközök, mint a hosszú fehér bot, a videonagyító vagy a beszélő vércukorszintmérő megléte. Ezek az eszközök hozzásegítik a látássérült embereket a társadalmi integrációhoz, mert önállósági szintjüket, életminőségüket növelik, viszont magas áruk miatt nehezen elérhetők az érintettek számára.

Az alapítvány segédeszközparkot is fenntart látásjavító, közlekedés-tájékozódást segítő vagy az életet megkönnyítő eszközökből, amelyeket a hozzá forduló látássérültek ki is kölcsönözhetnek. A kölcsönzési lehetőség azért is jó, mert így az érintettek először kipróbálhatják a nagy értékű eszközöket, mielőtt döntenek a beszerzéséről.

Az adományvonalon keresztül befolyó adományokból az alapítvány ezt az eszközparkot kívánja bővíteni, fenntartani és gyógypedagógiai szakmai támogatással a segítségre szorulók rendelkezésére bocsátani.

Az adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével áfamentes. A 2012. január és február hónapok alatt beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Szempont Alapítványé lesz.