• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Lesz-e drágulás a járvány miatt a magánegészségügyben?

Lapszemle 2020.06.13 Forrás: privatbankar.hu
Lesz-e drágulás a járvány miatt a magánegészségügyben?

Sokan még félnek, ezért nem állt vissza a március eleji forgalmuk minden szegmensben, de már vannak műtéti előjegyzések.

Nemcsak a közegészségügynek volt övön alul mért ütés a koronavírus-járvány, de a magánszférát sem érintette jól a bevételek kiesése. A járvány utáni helyzetről tett fel körkérdést a privátbankár.hu a magán egészségügyi szolgáltatóknak, mindenekelőtt azt, hogy kell-e árat emelniük az újraindulás után?

A lap által megkérdezett egészségügyi magáncégek nem mindegyike számolt be a koronavírus-járvány miatti veszteségről. Aki mégis, az számszerűsíteni ugyan nem akarta, de annyit elárult, hogy 50-70 százalékos veszteséget produkált a veszélyhelyzet miatt meghirdetett ’Maradj otthon’-kampány. Több intézmény mindeközben arra használta ki a járvány miatti speciális élethelyzetet, hogy mondhatni előre menekülve, a minimalizált bevételek ellenére fejlesztésekbe fogott.

„Nem tervezünk áremelést” – válaszolta kérdésünkre Dr. Menyhárt Orsolya, az Affidea Magyarország járóbeteg szakellátási területének orvosigazgatója. – „Annak ellenére sem, hogy az elmúlt időszakot arra használtuk ki, hogy legújabb, világszínvonalú gasztroenterológiai és endoszkópos központunkat megnyitottuk. Az Affideánál azt tapasztalják, hogy teljes kapacitással tudnának már működni, de még nem állt vissza a normál kereslet. A váró- és betegút folyamatok pedig kisebb változtatásokkal működnek.

A SYNLAB Magyarország, a legnagyobb belföldi privát egészségügyi szolgáltató 100 helyszínes vérvételi és laboratóriumi hálózatával. Miközben vizsgálataik 80 százaléka esett ki a járvány miatt, addig a Nemzeti Népegészségügyi Központ megbízásából négy megyét és három budapesti kerületet láttak el hivatalosan a koronavírus-tesztelésben.

Lapunk kérdésére Kricsfalussy Ákos marketing vezető szűkszavúan, de úgy nyilatkozott, hogy ők sem terveznek áremelést, bár a forgalmuk még nem állt vissza, de már növekszik. A vírustesztekre való igénnyel kapcsolatban pedig azt tapasztalják, hogy csökkent a lendület, de nem drasztikusan, és még mindig sokan kérik a PCR-tesztet.

Az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinika sem emel árat a járvány lecsengésével, talán azért sem, mert ők szinte veszteség nélkül megúszták a járványt, ugyanis sok elmaradt vizsgálatuk helyett igen megnövekedett a genetikai ultrahangok száma. Ezzel együtt még nem indult el az összes rendelésük, s még mindig sok esetben online, a telemedicina segítségével dolgoznak orvosaik. További részletek a cikkben

Legolvasottabb cikkeink