• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mától új funkciók is elérhetők a Semmelweis HELP alkalmazásban

Hírek 2023.10.26 Forrás: Semmelweis Egyetem
Mától új funkciók is elérhetők a Semmelweis HELP alkalmazásban

Az ingyenes tünetellenőrző applikációban immár a hozzánk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is megtalálhatjuk egy gombnyomással.

Válaszul a felhasználói igényekre két új funkcióval bővült a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja. A Semmelweis HELP használói immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is megtalálhatják egy gombnyomással a surgossegi.info és a Semmelweis HELP együttműködése révén. Emellett, az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a mobilapplikáció felületén is látható. Az alkalmazás frissítésével október 26-tól érhetőek el az új funkciók - adta hírül az egyetemi portál.

A Semmelweis HELP applikáció 2023 júniusában mutatkozott be a nagyközönség előtt, azóta több mint 130 ezren használták. A Semmelweis HELP projekt célja, hogy egy olyan megbízható döntéstámogató eszközt adjon a lakosság kezébe, amellyel a szülők, nagyszülők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyermek észlelt tünetei milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek: otthon lássák el, forduljanak háziorvoshoz rendelési időben, menjenek sürgősségi ellátóhelyre, vagy hívják azonnal a 112-es telefonszámot.

A felület első körben több mint 220 gyermekbetegség mintegy 600 tünetét tartalmazza, vagyis szinte teljes egészében lefedi a gyermekbetegségek terén előforduló legjellemzőbb akut helyzeteket - emlékeztetnek.

„Az elmúlt hónapokban 131 ezren használták az alkalmazásokat, tőlük számos visszajelzést, értékelést, fejlesztési ötletet kaptunk. Sok esetben merült fel az az igény, hogy a tünetellenőrzés és az ápolási útmutatók mellett további kézzelfogható és hasznos segítséget jelentene a felhasználóknak, ha az eredményoldalon nem csak arra vonatkozóan kapnának javaslatot a szülők, hogy keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is tudnánk segíteni őket, hogy pontosan hova mehetnek. Így a surgossegi.info csapatával kötött együttműködés révén ezt a funkciót is beépítettük a Semmelweis HELP felületre, illetve onnan is elérhető a mi applikációnk” – mondta el Kovács Eszter. A Semmelweis Egyetem sajtókommunikációs igazgatóhelyettese, a Semmelweis HELP projektvezetője hozzátette: ugyancsak felhasználói kérés volt, hogy az eddig csak a webes felületen hozzáférhető, 220 betegség leírását és a hozzájuk tartozó teendőket listázó tudástár a mobilappban is használható legyen.

További részletek a teljes cikkben olvashatók