• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

MENTÁLszínház: Függőségi (v)iszonyok

Hírek Forrás: Weborvos

A mentális és addiktív betegségek megelőzésére, felismerésére és gyógyítási lehetőségeinek feltérképezésére indít a színház sorozatot.

Függőségeinkről, saját felelősségünkről és felelősségvállalásunkról a sorsunk felett - indít programsorozatot előadásaiból a Spirit Színház a mentális rekreációt az egészségmegőrzés középpontjába állító Nézőpontváltó Egyesülettel karöltve. 2017. tavaszán két előadással nyitják a sorozatot, ősszel háromalkalmas bérletet hirdetnek MENTÁLszínház címen. A MENTÁLszínház program háziasszonya, aki az előadásokat követő, szakemberekkel való feldolgozó beszélgetést vezeti Szily Nóra - tudatták közleményükben.

Március 2-án a CSIN-CSIN c. zenés, Örkény István által fordított francia darab apropóján, az alkoholfüggőség témáján belül is tabunak számító női alkoholizmus kerül a középpontba, keserédes nevetéssel és megdöbbentő végeredménnyel.

Szily Nóra első beszélgetőpartner, a női lelkek nagy ismerője, Dr. Gerevich József pszichiáter, akivel az alkoholizmus, ezen belül pedig a női alkoholizmus témáját fogják boncolgatni március 2-án, a CSIN-CSIN című előadás után.

Március 31-én egy magyar ősbemutatóra készülünk. Galambos Attila, aki eddig musicalek fordítójaként, írójaként volt ismert, PLAY KRÚDY c. dalokkal tarkított darabjában egy középkorú, kikopófélben lévő színésznő harcát mutatja meg drogfüggő fiáért, miközben az újrafelfedezés lehetősége kopogtat ajtaján.

Március 31-én, a PlayKrúdy színmű utáni feldolgozó beszélgetésben Szily Nóra a droghelyzetet térképezi fel Dr. Rigó Péter pszichiáterrel, a Nyírő Gyula Kórház főorvosával, az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet vezetőjével.

Az őszi programban helyet kapó JÓ ÉJT, ANYA! C. dráma az öröklődő depresszió, a PASOLINI: TÉTEL a sorstalanság, a CHATSZOBA pedig az elveink feladása és a kompromisszumképesség témáját járja körül.

A további témák szakértői Dr. Tari Annamária, és Dr. Almási Kitti pszichológusok lesznek. A beszélgetések interaktívak, a szervezők számítanak arra, hogy a nézők is bekapcsolódnak a párbeszédbe.

További részletek itt

Legolvasottabb cikkeink