• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mesekórház: együttműködés a gyermekekért

Hírek Forrás: Weborvos

Együttműködési megállapodást kötött a Heim Pál Alapítvány és a KÉSZ Csoport a Mesekórház Programra.

A Mesekórház, valamint a pozitív élményeket, a családbarát infrastrukturális és kommunikációs elemeket előtérbe helyező egészségügyi ellátási rendszer megvalósítása érdekében együttműködési nyilatkozatot írt alá a Heim Pál Alapítvány stratégiai vezetője, tiszteletbeli elnöke és Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport tulajdonosa. A közös cél: a hazai gyermekegészségügy paradigmaváltásának előkészítése, az ellátás teljes, rendszerszintű korszerűsítése, ezt követően pedig a modell más országokban történő bevezetése.

A Heim Pál Alapítványt, amelynek stratégiai vezetője a híres gyermekgyógyász dédunokája, Heim Pál, a gyermek- és családegészségügy emberközpontú, innovatív megoldásainak a fejlesztésére hozták létre. Mottójuk: Az innováció a tudomány, a technológia és az egészség alapja. A Mesekórház Program az Alapítvány kiemelt gyermek és család egészségügyi programja. A program egyik fontos célja, hogy humánusabbá, egyúttal hatékonyabbá is váljon a gyermekek ellátása, gyógyítása, a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásai csökkenjenek.

A program része többek között az interaktív és oktatási célú élményeket előtérbe helyező infrastruktúra kialakítása, a szakemberek kommunikációs, informatikai képzése, és gyermekbarát technológiák, diagnosztikai és terápiás eljárások minél szélesebb körű alkalmazása. A Heim Pál Alapítvány az életvezetés és az otthonápolás területét, a közösségi tudásbázis növelését, az on-line egészség platformok és alkalmazások fejlesztését is integrálta a Mesekórház Programba.

Az első Mesekórház Élményterápiás Osztály az Alapítvány megkeresése és a Kórház vezetőinek, dolgozóinak, betegeinek egyetértése mellett a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában kerül kialakításra, a felújított szárnyat 2015-ben a KÉSZ Csoport szakmai és kivitelezési közreműködése mellett adják át a gyermekeknek és a gyógyítóknak, melyet a közös tervek szerint sok hasonló követ majd a jövőben. A Mesekórház Programról további információt a www.heimpal.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.