• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

"Nekem szól": A győztesek 200 ezer forint pénzdíjat kapnak

Hírek 2019.11.06 Forrás: AIPM

Az idei év egyik újdonsága, hogy a zsűri által a legjobbak közé válogatott projektekre ezúttal a közönség is szavazhat.

Mától csaknem két héten át, november 17-ig lehet szavazni az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat legjobb pályaműveire a díj oldalán. A zsűri által előzetesen kiválasztott projektek közül a legtöbb voksot elnyerő pályázat bruttó 200.000 forint pénzdíjban részesül.

Október 27-én lezárult a 2019-es Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat nevezési határideje, melyet követően a neves szakemberekből álló zsűri megkezdte a pályaművek értékelését. Az idei év egyik újdonsága, hogy a zsűri által a legjobbak közé válogatott projektekre ezúttal a közönség is szavazhat az oldalon. A legtöbb voksot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által idén negyedik alkalommal meghirdetett, több mint egymillió forint összdíjazású pályázat célja, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az egészségértés azért fontos, mert azok, akik inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek.

„A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendkívül ötletes, innovatív pályázatokkal találkoztunk, így zsűritársaimmal, dr. Ficzere Andreával, a Magyar Kórházszövetség elnökével, valamint dr. Horváth-Sziklai Attilával, a Magyar Gyógyszerészi Kamara hivatalvezetőjével nehéz dolgunk volt kiválasztani a legjobb pályaműveket, melyekről ezúttal a közönség is szavazhat” – mondta el a közönségszavazás indulása kapcsán Matics Kata zsűritag, korábbi kétszeres Nekem Szól! Egészségértés Díj nyertes.

A Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár fővédnökségével futó pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni. A Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat során az alábbi kategóriákban díjazzák a pályaműveket:

·      Egészségügyi intézmények és szakemberek

·      Társadalmi szervezetek, egyéb állami és gazdálkodó szervezetek és szakembereik

·      Média és a kommunikációs ipar szereplői

·      Egészségipar szereplői

Az első három kategória minden győztese bruttó 200.000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100.000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50.000 forintos pénzdíjban részesülnek, míg az Egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjban nem részesülnek. A közönségdíj nyertese bruttó 200.000 forint pénzdíjban részesül.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink