• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

OMSZ: Több mint 180 embert kellett kórházba vinni részegséggel

Hírek 2022.01.01 Forrás: MTI
OMSZ: Több mint 180 embert kellett kórházba vinni részegséggel

A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközös balesethez riasztották, reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Idén 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en kiskorúak voltak - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Győrfi Pál közleménye szerint a mostani szilveszteren 3363 esetet láttak el a mentők, ebből a fővárosi feladatszám 809 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak - emelte ki.

A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Emellett balesetek, verekedések, belgyógyászati rosszullétek és egyéb esetek miatt is kérték a mentők segítségét - írta Győrfi Pál.

Az M1 tudósítója a budapesti Honvédkórházból bejelentkezve azt mondta: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba több mint 50 embert vittek be az éjszaka folyamán, közülük nyolcan voltak, akik a túlzott alkoholfogyasztás miatt kerültek be. Újév reggelén egy fiatal férfit azért vittek be, mert ittassága miatt elesett és súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A tudósító azt is elmondta, hogy a legnagyobb detoxikálóba a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba több mint 30 embert vittek be. Köztük valaki csak könnyebb mérgezést szenvedett, de volt, aki intenzív ellátásra is szorult - ismertette az M1 tudósítója.

OKF: sok dolguk volt a tűzoltóknak szilveszterkor
Az év utolsó napján több tűzeset, baleset és szén-monoxid-mérgezés történt az országban. Tűzijátékok miatt is kellett tüzet oltani, továbbá megrémült kutyákat is mentettek a tűzoltók - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szombaton az MTI-t.

Mukics Dániel közleménye szerint szilveszter napján 133 esethez riasztották a tűzoltókat: 52 tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez.

Tűzijátékok miatt tizenhétszer avatkoztak be a tűzoltók. Négy helyszínen tűzijátékok maradéka és annak környezete égett közterületen. Égő fák, bokrok, tuják miatt öt esetben riasztották a tűzoltókat. Öt helyen kukák, szeméttárolók égtek, egy autó is kigyulladt.

A szóvivő azt írta: nem csak tűzijátékok miatt hívták a tűzoltókat. Újév hajnalán egy katymári családi háznál, a Szabadkai utcában egy gázpalack robbant fel. Egy embert a tűzoltók emeltek ki a romok alól, az épület lakhatatlanná vált.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt is több riasztást kapott a katasztrófavédelem. Egy pécsi házban hárman is rosszul lettek a mérgező gáz magas koncentrációja miatt - írta a szóvivő.

Mindemellett több súlyos közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat - közölte Mukics Dániel.

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton a police.hu oldalon.

A rendőrség információi szerint ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 1 súlyos és 5 könnyű sérüléssel végződő baleset történt.

Közleményükben azt írták: Győr-Moson-Sopron megyében Bakonyszentlászlón robbant fel egy tűzijáték egy férfi kezében, aki emiatt súlyos sérülést szenvedett.

Szolnokon, Nyírcsaholyban, Nemeskoltán és Ajkán okozott könnyű sérülést a felhasználójának egy-egy tűzijáték nem megfelelő működtetése.

Békés megyében egy ingatlan redőnyén, Vas megyében egy autó oldalán keletkezett kár tűzijáték miatt - írta a rendőrség.

Legolvasottabb cikkeink