• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Pályázattal segítik a mozgássérültek sportolását

Hírek 2024.09.19 Forrás: MTI
Pályázattal segítik a mozgássérültek sportolását

Révész Máriusz: bízunk abban, hogy egyre több mozgássérült és fogyatékos ember kezd el sportolni.

Csaknem 70 sportszervezetet és ugyanennyi sporteseményt támogattak a Több, mint Sport! – élmény- és szabadidősport eszközvásárlási és eseménytámogatási program segítségével, amelyet a fogyatékosok számára hirdetett meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár támogatásával.

Amint szerdán elhangzott, közel 200 szervezet nyújtott be pályázatot, ebből 70 sporteseményt, valamint 69 szervezetet támogattak.

"Az élménysport pályázatból kivettük a mozgássérült és fogyatékos szabadidősportolókat, akiknek egy külön pályázatot hirdettünk meg a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködve, és 200 millió forintot tudtunk erre elkülöníteni" - hangsúlyozta Révész Máriusz, majd kifejtette, a keretből 150 millió forinttal eszközvásárlást, 50 millió forinttal pedig a mozgássérülteknek szánt programokat támogattak.

"Reménykedünk abban, hogy a következő évben ennél nagyobb összeggel tudjuk majd meghirdetni ezt a pályázatot, és bízunk abban is, hogy ennek köszönhetően egyre több mozgássérült és fogyatékos ember kezd el sportolni a következő időszakban" - fogalmazott.

Szabó László, az MPB elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a fogyatékos emberek számára eszköz és alkalom kell ahhoz, hogy a sport és a mozgás az életük részévé váljon.

"Ez a lépés olyan szervezeteket hozott felszínre, amelyeknek egy részét valójában nem ismertük. Csinálják a dolgukat, de valahogy nem kerültek bele a mi látókörünkbe, és ennek a pályázatnak a segítségével ezeknek a szervezeteknek a munkájával is megismerkedhetünk, bevonhatjuk őket a közös munkába, ami a fogyatékos emberek aktív szabadidő-eltöltését szolgálja" - mondta, majd kiemelte, hogy mind az öt fogyatékossági területen igyekeztek pályázókat találni: mozgásukban, látásukban, hallásukban, értelmi képességeikben korlátozottaknak, illetve a szervátültetetteknek is.

"Egy olyan pályázat, amelynél a pályázati keretnek a négyszeresére érkezik be igény, és közel 200 szervezet mozdul meg, az mindenképpen sikeres, és mindenképpen nagy a társasági igény. Emögött alapvetően az áll, hogy egyre többen értik, hogy a fogyatékkal élő embereknek a sporthoz való hozzáférése ugyanolyan alapvető emberi jogként jelentkezik nálunk, mint hogy közlekedhessenek" - mondta Gusztos Péter a Suhanj! Alapítvány társalapítója és vezetője, aki azt is elárulta, hogy a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló edzőterem Magyarország egyetlen teljes mértékben akadálymentesített terme, ahol a fogyatékkal élők és az egészséges emberek is együtt edzhetnek.