• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rágcsálóméreg lehet a vaníliás ostyában

Hírek Forrás: MTI

A korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el!

Feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, és a termékekből Magyarországra is került. A "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletekből" a jelenlegi információk szerint a Tesco áruházakba szállítottak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel. A hivatal közlése szerint a 175 grammos, érintett termékek minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

A Nébih azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedett a termékek forgalomból kivonásáról is.

A hivatal kedden kapott értesítést az európai uniós tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren (RASFF), amely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól.

A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.Amennyiben bővebb információ lesz a lengyel hatóságtól, a fogyasztókat és az érintett vállalkozásokat azonnal értesíti a Nébih - olvasható a közleményben.


A Tesco kivonja a forgalomból a lengyel vaníliás ostyát
A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát.

A Tesco Global Áruházak Zrt. keddi közleményében arra kéri a fogyasztókat, hogy a "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek" nevű terméket ne fogyasszák el, hozzák vissza bármelyik Tesco áruházba, ahol a vevőszolgálatokon átveszik, és a vételárát visszatérítik, a vásárlást igazoló blokk hiányában is.

A Tesco közleményében kiemeli: az Európai Unió által működtetett, élelmiszerekre vonatkozó gyors riasztási rendszer (RASFF) értesítése szerint a termék egyik alapanyaga feltehetően szennyeződött, ezért élelmiszerbiztonsági okok miatt - vásárlóik maximális biztonsága érdekében - úgy döntöttek, hogy a terméket azonnali hatállyal kivonják a forgalomból.