• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Rák és koronavírus: az immunrendszer és a védőoltások

Hírek 2020.12.17 Forrás: rakgyogyitas.hu
Rák és koronavírus: az immunrendszer és a védőoltások

A jubileumi lapszám interjút közöl Falus András immunológus professzorral a védőoltásokról, az immunrendszer működéséről és „javíthatóságáról".

„Az immunrendszerünk akkor működik jobban, ha egészében is jobban működünk” – adja ki az ukázt az immunológus professzor, aki listát is közöl, hogy a védőoltásokon túl még mi minden kell ehhez. „A rákbetegeknek sok szenvedést okozni képes áttörő fájdalmaknak csaknem fele megelőzhető lenne” – jelenti ki a fájdalomcsillapításban tapasztalt szakember, aki kitér ennek módszereire is. „Csodadiéta nincs, de az étrend sokat segíthet a rákbetegek talpra állásában” – magyarázza a mellrákból meggyógyult dietetikus, aki a mindennapokban követhető praktikákat is ad. Mindez, illetve sok más praktikus és reményt adó tartalom az ingyenesen elérhető, országos Rákgyógyítás Magazin jubileumi 50. lapszámában. 

A 15 ezer példányban kiadott lap országszerte eljut az onkológiákra, továbbá a betegszervezeteken keresztül, valamint egyedileg megrendelve is megkaphatják a betegek és a hozzátartozók. Amint B. Papp László főszerkesztő az 50. lapszám megjelenése nyomán fogalmaz, a 2008-ban dr. Bodoky György onkológus professzor által alapított lap eddigi cikkei egy kötetbe gyűjtve több onkológiai könyvet és riportkötetet megtöltenének. A lap ingyenességét és a hirdetésektől mentes, szakmailag független betegtájékoztatást a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a kiadó Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szavatolja. 

A jubileumi lapszám interjút közöl Falus András immunológus professzorral a védőoltásokról, az immunrendszer működéséről és „javíthatóságáról.” Fontos támpontokat ad az újság arról is, mi a teendő, ha egy daganatos beteg megfertőződik a koronavírussal. 

A lap foglalkozik a villámcsapásként a betegekbe belenyilalló áttörő fájdalmak csillapításának lehetőségeivel, a májrák kezelésében ma és várhatóan a jövőben alkalmazandó módszerekkel, a táplálkozásnak a mellrákra – és általában a daganatos betegségekre – való kihatásával, az alultápláltság és a túlsúly kockázataival. 

Riport szól arról, hogyan tud egy háromgyermekes édesanya jó kedélyét megőrizve kilábalni a mellrákból, illetve miként lehet optimistán, mégis a realitás talaján együtt élni hosszú éveken át egy meggyógyíthatatlan májdaganattal. Az újság beszámol a Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Programjának eredményeiről, ír az onkológiai munkacsoportok jelentőségéről is.

Legolvasottabb cikkeink