• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Rákgyógyítás: mit mond Dr. House?

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Orvos-beteg kommunikáció, csontáttétek kezelése, Kulka-interjú az őszi magazinban.

Sokszor amiatt is bizonytalanság uralja a daganatos betegek mindennapjait, hogy az érintettek úgy érzik, a kórházban nem kaptak választ a kérdéseikre, nem volt lehetőségük vagy bátorságuk kérdezni vagy visszakérdezni. A Rákgyógyítás magazin őszi kiadásában dr. Pilling János, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének orvosi kommunikációs vezetője világítja meg a problémakört és ad a mindennapokban is hasznosítható tippeket a betegek számára annak érdekében, hogy jobban szót érthessenek orvosukkal.

A tudományos ismeretterjesztés jegyében gerincsebész főorvos, sugárterápiás és klinikai onkológus szakember bevonásával tekinti át a lap a csontokban megjelenő daganatáttétek kezelésének, s a csontfájdalmak mérséklésének kérdéskörét. A lap foglalkozik a személyre szabott terápiák előfeltételét jelentő molekuláris patológiával, megvilágítja a kemoterápiák megfelelő ütemezésének jelentőségét. A májdaganatokat fókuszba helyező, a közelmúltban lezárult országos sajtópályázatról szóló beszámolóban a májrák árnyékában élő betegek élettörténeteiből idéz az újság.

Testvérpár a tárgylemezen címmel közöl párhuzamos interjút a lap prof. dr. Kulka Janinával, a Magyar Patológusok Társaságának elnökével és öccsével, a számos orvosszerepet is eljátszott, s Dr. House magyar hangját is adó Kulka János színművésszel. Az interjúban a betegellátás aktuális problémáin és szakmai kérdéseken túl családról, pályaválasztásról, a betegségekhez és egymáshoz való viszonyulásról is szó esik.

A www.rakgyogyitas.hu portállal együttműködésben 15 ezer példányban megjelenő ingyenes, s hirdetéseket sem közlő Rákgyógyítás magazin elérhető az onkológiai centrumokban és betegszervezeteknél. Orvosi rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is, mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható közepes, A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli „postakész" válaszborítékot adjanak postára. Betegklubok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja.

Legolvasottabb cikkeink