• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Régióváltás a Bayer radiológiai üzletágánál

Hírek Forrás: Weborvos

Ezentúl a hazai radiológiai üzletág a közép-európai klaszter részeként az EU1 régiót erősíti.

Az idei évben már hatodik alkalommal ünnepli a világ a radiológia nemzetközi napját november 8-án. A Bayer ennek alkalmából jelentette be, hogy ezentúl a Radiology európai vezetői által kialakított új szervezeti keret szerint a hazai radiológiai üzletág – a közép-európai klaszter részeként - az EU1 régiót erősíti. A változtatás célja, hogy a hasonló piaci környezetben dolgozó országok egy szervezetben, egymást erősítve és támogatva, egymástól tanulva érhessenek el jobb üzleti eredményeket - írták közleményükben.

2012. januártól az elmúlt több mint öt évben a radiológia csapata – cseh, szlovák és magyar kollégák egyaránt - az EU2-es (al-)régióban dolgozott, ezentúl azonban, a Radiology európai vezetői által kialakított új szervezeti keretnek köszönhetően – a lengyel és a baltikumi kollégákkal együtt – az EU1 csapatát erősíti. Ebben a szervezetben – Andreas Ackermann vezetésével – osztrák, svájci, skandináv, finn, spanyol, portugál, holland, belga és luxemburgi piacokon tevékenykedő munkatársak lesznek (al-)régiós társai.

„A Bayer Radiológia legfontosabb célja az orvosok és a szakdolgozók munkájának támogatásán keresztül a páciensek életkörülményeinek javítása. E közös célt akkor tudjuk elérni, ha képesek vagyunk az egyes diagnosztikai központok speciális igényeire szabott megoldást kínálni“ – fogalmazta meg a legfőbb küldetést dr. Vattay Gábor, a Bayer kelet-közép európai radiológiai üzletágának igazgatója. "Erre a legjobb példa lehet a gócos májelváltozások MRI diagnosztikája, mely fontos pl. a máj és a vastagbéldaganatok kezelésében is. E terület fejlesztéséhez nagyban hozzájárult a Bayer szervezésében megvalósult nemzetközi „tudástranszfer" – tette hozzá Dr. Vattay.

A vese röntgenvizsgálatához kifejlesztett első befecskendezhető kontrasztanyag 1930-as piaci bevezetésével kezdve a Bayernek jelentős haladást sikerült elérnie a radiológia területén. Úttörő munkássága fontos állomásai közé tartozik egy speciális injektor kifejlesztése 1964-ben, valamint az első MRI-kontrasztanyagé 1988-ban. Mára a Radiológia üzletág a jelenlegi és jövőbeni igényeknek megfelelő innovatív informatikai megoldások terén is az élvonalban jár, az orvosi képalkotó diagnosztika nagyon speciális igényeinek kiszolgálásával foglalkozik. Ez a terület magába foglalja a forgalmazott kontrasztanyagokat, illetve azok beviteléhez szükséges befecskendezési rendszereket és szerelékeiket - foglalta össze közleményük.

Legolvasottabb cikkeink