• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Richter: 100 milliós támogatás a természettudományos oktatásra

Hírek 2023.12.18 Forrás: Richter Geredon NyRt. - Weborvos
Richter: 100 milliós támogatás a természettudományos oktatásra

Pályázni lehet az eszközállomány fejlesztésére, a tanterem állapotának javítására, laboratóriumi felszerelések beszerzésére.

A Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítvány először tette közzé felhívását a természettudományos edukációt végző közoktatási intézmények oktatási infrastruktúrájának fejlesztésére, 100 millió forint keretösszeggel - áll a cég hétfői közleményében.

Mint írják, a Richter az ország egyik innovációs központjaként kiemelt fontosságúnak tartja a társadalmi szerepvállalást, melynek egyik legfontosabb része a hazai természettudományos oktatás támogatása. A magas színvonalú természettudományos képzés elősegítése évtizedek óta központi szerepet tölt be a Richter támogatási tevékenységében, számtalan különböző formában járulva hozzá a terület fejlődéséhez. A Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítványa az új támogatási forma bevezetésével lehetőséget biztosít a közoktatási intézmények részére a természettudományok oktatásához elengedhetetlen eszközállomány és technikai feltételek fejlesztésére.

Az összesen 100 millió forintos keretösszegre a célintézmények maximum 10 millió forint értékben nyújthatnak be támogatási kérelmet 2024. február 29. éjfélig, amelyek kifejezetten természettudományos oktatási infrastrukturális lehetőségek biztosítását, beszerzését, illetve ezek fejlesztését célozzák. Így például kérelem nyújtható be a természettudományos eszközállomány fejlesztésére, a szaktanterem állapotának javítására, illetve oktatási eszközök, laboratóriumi felszerelések, speciális bútorok beszerzésére.

„A Richter Gedeon Nyrt. az általa működtetett vagy pártfogolt alapítványokon, illetve az ezekhez kapcsolódó díjakon és egyéb támogatási formákon keresztül számos módon igyekszik segíteni mind a magyar természettudományos oktatást, mind pedig magát a pedagógustársadalmat. Ez számunkra több, mint gesztus, hiszen a Richter életében kulcsfontosságú a mindenkori, nemzetközi színtéren is versenyképes szakembergárda megléte. Ezért is tölt el nagy örömmel és büszkeséggel, hogy egyébként is széleskörű, az általános iskolától kezdve egészen a posztgraduális képzésig terjedő támogatási portfoliónk újabb létfontosságú pályázati elemmel bővült.” – mondta el a pályázat kapcsán prof. dr. Szántay Csaba, a Richter tudományos főtanácsadója, egészségügy- és oktatástámogatási vezetője.

„Felelős magyar, a nemzetközi gyógyszeriparban is meghatározó vállalatként a Richter érdeke is, hogy minél több felkészült, biztos természettudományos tudásalappal rendelkező fiatal kerüljön ki a magyar oktatási rendszerből. Célunk, hogy új pályázati lehetőségünkkel mi is hozzájáruljunk az ehhez szükséges feltételek megteremtéséhez.” – tette hozzá dr. Bódis Attila, a Centenáriumi Alapítvány kuratóriumának elnöke - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink