• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Stratégiai megállapodást kötött a MOME és a Korányi

Hírek 2021.04.09 Forrás: Weborvos
Stratégiai megállapodást kötött a MOME és a Korányi

Együtt kutatja majd a fejlesztési lehetőségeket az egészségértés, az egészségtudatosság és a prevenció területén.

Stratégiai megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, melynek keretében a betegségek megelőzése, az egészségre nevelés és az egészséges életmód elősegítésére alakítanak ki szakmai együttműködést. Közös tevékenységük fókuszában olyan programok állnak, amelyek a tüdőbetegségek előfordulásának csökkentéséhez járulhatnak hozzá. A stratégiai megállapodásnak külön jelentőséget ad a COVID-járvány, mely új módszerek és eszközök szükségességére hívta fel a figyelmet - tudatták közleményben.

A két különböző profilú intézmény a jövőben stratégiai partnerség keretében a kreativitás, az innováció mentén együtt kutatja majd a közös kommunikációs és egyéb fejlesztési lehetőségeket az egészségértés, az egészségtudatosság és a prevenció területén.

A tervek szerint a két intézmény közösen fejleszt majd projekteket és pályázatokat, kihelyezett programokat. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet többek közt dohányzásról leszokás támogató programmal is részt vesz majd a hosszú távú együttműködésben. A tervek szerint mind a hallgatók, mind az oktatók és a menedzsment körében telefonos tanácsadás szolgáltatásaival és további, közösen kidolgozandó, támogató szolgáltatásokkal segíti elő a dohányzásról való leszokást a MOME intézményében.

„Jelentős ez a megállapodás a két intézmény között, mert a maga területén mindkettő kiemelkedő teljesítményre képes, és vannak olyan társadalmi kihívások, problémák, amiket együtt könnyebben vagy sikeresebben fogunk tudni kezelni. Ilyen az egészségmegőrzés vagy a prevenció. Szeretnénk kifejezetten a fiatal generációkra koncentrálni, és hisszük, hogy azok az üzenetek, amiket fiatal művészeti egyetemisták fogalmaznak meg, talán hitelesebbek és hatékonyabbak. A design alapú gondolkodással könnyebbé tudjuk tenni a gyógyítók és a páciensek életét is.” – fogalmazott Fülöp József, a MOME rektora.

„Azért nagyon fontos a mai megállapodásunk, mert a koronavírus-járvány remélhetően egyszer majd véget ér, azonban a dohányzás, a COPD és a többi krónikus légzőszervi betegség sajnos velünk marad. A tüdőbetegségek gyógyítása hivatásunk, ám a legfontosabb lenne megelőzni a káros szenvedélyek kialakulását, és az azokból fakadó krónikus betegségek megjelenését. Az egyetem hallgatóival, dolgozóival kötött megállapodás azt üzenheti, hogy a fiatalság fogékony arra, hogy egészségtudatosan éljen, és közvetíthet, üzenhet a művészet nyelvén is. Legyen tudatos életfeladatunk és divat az egészség!” - nyilatkozott Dr. Bogos Krisztina, az OKPI főigazgatója.

Legolvasottabb cikkeink