• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Surján: értelmetlen, szakszerűtlen, törvénytelen a reform

Hírek Forrás: MTI

Értelmetlennek, szakszerűtlennek és törvénytelennek nevezte a kormány egészségügyi reformját Surján László európai parlamenti képviselő vasárnap az MTI-nek nyilatkozva.

Surján László
Az egészségügy "önmegsemmisítő pályára lépett" - mondta az EP-képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, aki azon a konferencián vett részt, amelyet a Nemzeti Fórum rendezett az egészségügyi rendszer átalakításáról Budapesten.

A reform pontjait bírálva egyebek között annak a véleményének adott hangot, nem azt kellene törvényben meghatározni, hogy legfeljebb hány kórházi ágy lehet az intézményekben, hanem hogy legalább mennyi. Surján László ugyanakkor egyetért azokkal az elképzelésekkel, hogy bizonyos betegségeket meghatározott központokban gyógyítsanak, illetve, hogy minden állampolgár azonos szolgáltatást kaphasson, lakóhelyétől függetlenül.

Kelemen András (Fidesz) országgyűlési képviselő a tanácskozáson kiemelte: kapkodó erőszakosság, esztelen bürokrácia jellemzi az egészségügy átalakítását. A politikus szerint úgy hoz döntéseket a kormány, hogy nem teremti meg a határozatok végrehajtásához szükséges feltételeket.

Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerészkamara alelnöke az MTI-nek nyilatkozva megerősítette: Alkotmánybírósághoz fordulnak a parlament által novemberben elfogadott gyógyszergazdaságossági és a gyógyszerek patikán kívüli árusítását lehetővé tévő törvények miatt.

Lezsák Sándor, a tanácskozást szervező Nemzeti Fórum elnöke a megbeszélésen hangsúlyozta: a konferencia célja azt megakadályozni, hogy ne történjenek "maradandó sérülések" a magyar egészségügyben a rendszer átalakításakor.

A Nemzeti Fórum 12 pontban fogalmazta meg egészségüggyel kapcsolatos alapelveit. Ezek között szerepel egyebek mellett az egészségügyi intézmények állami kézben tartása és a hálapénz kiváltása versenyképes bérekkel. Az általános, szolidaritáselvű egészségbiztosítás mellett a Nemzeti Fórum támogatja a kiegészítő biztosítások rendszerét és az egészségpénztárakat. A tömörülés fontos szerepet szán a népegészségügyi programnak is.

A Nemzeti Fórumot 2004 végén alapították az MDF-ből kizárt politikusok. Az egyesület elnöke Lezsák Sándor, a tagok között van többek között Balogh László, Balsai István, Font Sándor, Medgyasszay László és Németh Zsolt.