• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Százmillió dolláros verseny a rák legyőzésére

Hírek Forrás: Weborvos

Az innovációs versenyre magyar kutatócsoportok és cégek jelentkezését is várja a GE.

A GE új Healthymagination Pályázatot indított, melynek célja a rák kutatásával és kezelésével kapcsolatos fejlesztések előmozdítása, valamint világszerte mintegy 10 millió rákbeteg ellátásának javítása 2020-ig. A GE kampánya áttörést jelentő változásokat hozhat az onkológiában, ugrásszerű előrelépést eredményezve a személyre szabott rákkezelés irányába. A GE Healthymagination Pályázatra magyar kutatók jelentkezését is várják.

Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója és a GE partnerei a tegnapi napon nyílt innovációs versenyt hirdettek meg, melynek célja olyan ígéretes ötletek finanszírozása, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsabban és hatékonyabban dignosztizálhassák a mellrákot. “A GE az elkövetkező öt év során 1 milliárd dollárt fordít K+F programokra a rák felfedezését és kezelését szolgáló korszerű GE-technológiák és megoldások bővítése céljából, a mellrákkal kezdve" – tette hozzá Immelt. „Lelki szemeinkkel már látjuk azt a napot, amikor a rák nem lesz halálos betegség többé" – jelentette ki Jeff Immelt. „Korszerű rákdiagnosztikai technológiáink és új partnereink innovatív ötleteinek ötvözése hatékony segítséget jelent a rák elleni harcban, emellett az orvosokat és a kutatókat is segíti az ellátás színvonalának javításában.

Nancy Brinker, az USA korábbi magyarországi nagykövete, illetve a Susan G. Komen for the Cure Alapítvány alapítója és vezérigazgatója elmondta: „Különleges dolgok történhetnek, ha a nagy problémák megoldásához az emberek használják képzelőerejüket. Ez a kezdeményezés újításokat, elkötelezettséget és jelentős erőforrásokat fektet be a kutatásba, valamint magában hordozza azt a lehetőséget, hogy segítségével világszerte véget vethetünk mindannak a szenvedésnek, amelyet a nők esetében legnagyobb gyakorisággal diagnosztizált rákfajta okoz."

A GE Magyarországon

A GE Healthcare 1997-ben kezdte meg működését Magyarországon. Mára a hazánkban 520 alkalmazottat foglalkoztató GE Healthcare kelet- és közép-európai regionális értékesítési- és szerviz központja is Magyarországon található. 1999-ben elindult a klinikai alkalmazások kutatása és fejlesztése; azóta a bővítés folyamatosan zajlik. A tudományos és a klinikai kapcsolatok előmozdítására GE Healthcare 2007-ben nyitotta meg kutatási és fejlesztési központját Szegeden, mely 2008 áprilisában a Szegedi Tudományegyetem neves Alma Mater díjában részesült.

A Budaörsön és Szegeden kiépült világszínvonalú kutató-fejlesztő központban jelenleg 180 mérnök dolgozik, akik olyan orvosi képfeldolgozó szoftvereket készítenek, amelyek új megközelítést kínálnak az egészségügyben dolgozó szakemberek számára a érrendszeri és rákbetegségek megelőzéséhez, a pontosabb és precízebb diagnosztikájához, a betegek tájékoztatásához és kezelésükhöz, annak érdekében, hogy pácienseik mind teljesebb életet élhessenek. Egyre bővülő szoftverfejlesztő központjába a GE Healthcare folyamatosan keresi a legjobb informatikusokat.

A GE Healthcare, mint mellrák diagnosztizálását segítő termékeket gyártó üzletág, immár 2002 óta minden októberben rózsaszínű fénnyel világítja meg a Lánchidat egy közös figyelemfelhívó séta idejére. Az idén 10. évfordulójához ért Egészség Hídja a mellrák elleni összefogás szimbóluma lett. Három éve a GE segítségével dolgozott ki az Egészség Hídja Egyesület egy olyan formát a mindenki számára nyilvános figyelemfelkeltő séta mellé, amely változást hozhat a cégeken belüli egészségtudatosságban. Az Egészség Hídja Partnerlánc immár 17 vállalat részvételével több mint 100 ezer munkavállalót ért el Magyarországon, és szervezői remélik, hogy a jövőben megsokszorozódik azon cégek száma, akik ezen program keretében is elő kívánják mozdítani munkavállalóik egészségmegőrzését. Az akció fővédnöke Schmitt Pálné Makray Katalin, a Magyar Köztársaság Elnökének felesége.

GE

A GE egy sokoldalú, globális infrastrukturális- és pénzügyi szolgáltató cég, mely a világ legégetőbb problémái megoldásának elősegítését tűzte ki célul többek között a repülőgépmotor-gyártás, az energetika, a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügyi diagnosztika, az olaj- és gázipari, valamint a vasúti megoldások területén. A GE több mint 100 országban tevékenykedik, és több mint 300 000 munkatársat foglalkoztat világszerte. érdekében, hogy az egészségügyi információs technológia a vidéki és a hátrányos helyzetű területekre is eljusson. 15 százalékkal csökkenti a GE technológiáit és szolgáltatásait használó eljárások költségét, és a világ hátrányos helyzetű régiói igényeire szabott termékeket fejleszt ki. Minden évben 100 millió emberhez juttatja el az egészséghez elengedhetetlen szolgáltatásokat és technológiákat.