• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Együttműködik a telki kórház és az önkormányzat

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A lakosság is élvezheti az ország első és legnagyobb magánkórházának szolgáltatásait.

Együttműködési megállapodást kötött a Telki Önkormányzat és a Telki Kórház. Ahogy Deltai Károly, a település polgármestere elmondta, az együttműködés keretében ingyenes prevenciós szűrésekre lesznek jogosultak a telki polgárok, amitől jelentősen javulhat a környék egészségügyi helyzete.

Az együttműködés keretében a Telki Kórház a Telki Egészség Napon ingyenes betegségmegelőző szűréseket végez a telki lakosoknak, és egy defibrillátort is ajándékoz a településnek. Emellett a kórház és az önkormányzat célzott prevenciós programot indít útjára, ennek során a kórház ingyenes egészségügyi előadássorozatot szervez gyerekeknek és szüleiknek olyan témákban, amelyek a leggyakoribb testi és lelki betegségektől a krónikus betegségeken át a kullancscsípés következményéig terjednek.

Deltai Károly elmondta, hogy az együttműködés az önkormányzat kezdeményezésére jött létre, és szerves részét képezi annak az átfogó egészségfejlesztési koncepciónak, amit a település egészségügyi helyzetének felmérését követően dolgozott ki az önkormányzat. A prevenciós szűrésektől és a minőségi egészségneveléstől azt várják, hogy az egészséges életmód és a betegségek időben történő felismerése révén a lakosság hosszú távon kevesebb időt tölt majd az egészségügyi ellátórendszerben, így aktívabbá válik.

Az akció nem az első együttműködés a kórház és a település között: a telki lakosok eddig is tíz százalék kedvezménnyel vehették igénybe a kórház szolgáltatásait. „Az utóbbi években a Telki Kórházban nem volt érdemi áremelés. Az állami ellátó rendszerhez való hozzáférés folyamatosan romlott, a Telki Kórház és az állami kórházak szolgáltatásai közötti különbség mind kontrasztosabbá vált, így egyre több embernek éri meg a magánkórházat választani" – mondta el Kricskovits Ágota, a Telki kórház orvosigazgatója. Az igazgató szerint az önkormányzat javaslata nyitott kapukat döngetett, hiszen a kórház célja is az, hogy minden telki lakos megismerje a kórház gyors, minőségi és emberközeli szolgáltatásait.

A program keretében a kórház tételes árlistát ad a programban résztvevőknek. „Meggyőződésünk, hogy ennek alapján sokan felismerik majd, hogy az állami ellátásban kódolt várakozást, valamint a munkából való kiesés idejét is figyelembe véve a kórház árai versenyképesek a kvázi ingyenes állami ellátással, a várólistákat illetően pedig ég és föld a különbség" – mondta el Kricskovits Ágota.