• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szexuális zavart kezelő szert fejlesztenek

Hírek Forrás: MTI

A részben Richter által fejlesztett gyógyszer a női szexuális diszfunkció kezelésére alkalmas a premenopauza időszakában.

Együttműködési és licensz megállapodást kötött a Richter Gedeon Nyrt. és a Palatin Technologies Inc. egy nőgyógyászati készítmény közös fejlesztésére és forgalomba hozatalára az Európai Unió területén, egyéb európai országokban, valamint további, meghatározott piacokon - közölte a Richter a tőzsde honlapján szerdán. A megállapodás értelmében a Palatin a szerződés megkötésekor - a licenc átadásáért - 7,5 millió euró összegre jogosult.

A Palatin és a Richter az európai törzskönyvi engedély megszerzése érdekében közösen fejleszti tovább a készítményt. A Palatin előzetes várakozásai szerint az európai közös fejlesztési tevékenységbe fektetett költségei az európai törzskönyvezési folyamat végleges lezárását követően térülnek meg. A licenszbe vett földrajzi területeken az értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenység valamint a kapcsolódó költségek kizárólag a Richtert terhelik majd - közölték.

A tájékoztatás szerint a Palatin további 2,5 millió euró kifizetést kap, miután megkezdi a fázis III klinikai vizsgálatokat az Egyesült Államokban. A Palatin továbbá összesen 20 millió euró törzskönyvezéshez kapcsolódó mérföldkő-kifizetésre jogosult. A licencbe adott földrajzi területekre vonatkozóan, az értékesítésből származó, a Palatint illető mérföldkő-bevételek elérhetik a 60 millió eurót, ezen felül a Palatin jogdíjat is kap a nettó árbevételre vetített alsó kétszámjegyű tartományban.

A közlemény idézi Bogsch Eriket, a Richter vezérigazgatóját, aki elmondta: a készítmény fejlesztése és piaci bevezetése illeszkedik jelenlegi stratégiájukba. Bíznak a bremelanotide nevű gyógyszer további fejlesztésének és piaci bevezetésének sikerében, amely egy terápiás hiányterületen kínál kezelést a szexuális diszfunkcióval küzdő nők számára. A bremelanotide egy, a bőr alá fecskendezhető szer, amelyet a Palatin a női szexuális diszfunkció kezelésére fejleszt premenopauzális korban lévő nők számára.

Legolvasottabb cikkeink