• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Tizenegy ezer ellenőrzés

Hírek Forrás: MTI

A nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseken 66 milliós bírságot szabtak ki.

A nyári szezonális élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzések során összesen csaknem 11 ezer vizsgálatot végeztek a hatóságok, bírságot 540 esetben szabtak ki 66 millió forint értékben - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Az ellenőrzéseket június 25. és augusztus 31. között végezték az egész országban. Az elsődleges cél az volt, hogy a nyári melegben, a nyaralók és turisták miatt megnövekedett forgalom mellett is fenntartsák az élelmiszerbiztonságot - közölte a hivatal.

A Megyei Kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi, valamint Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságainak szakemberei fokozottan vizsgálták a szezonális élelmiszereket, illetve az időszakosan működő élelmiszer-forgalmazó helyeket, amelyek országos és nemzetközi rendezvényeken, valamint strandokon, üdülőhelyeken működnek.
A szezonális termékek, így a nyári idegenforgalmi időszakhoz kapcsolódó élelmiszerek - grill húsok, üdítők, sörök, csapolt sörök, zöldség-gyümölcs termékek, jégkrémek, fagylaltok - esetében több mint 40 ezer tételt vizsgáltak meg, ezek egy részét laboratóriumban is. Az ellenőrzött tételek 78 százaléka hazai, 22 százaléka külföldi volt.

A megállapított hiányosságok miatt az ellenőrzött tételek 2 százalékát vonták ki a forgalomból, ezek összértéke meghaladta a 9 millió forintot.

A hatósági ellenőrzés kiterjedt az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának feltételeire, a forgalomba hozott élelmiszerek minőségének, a termékek nyomonkövethetőségének és a szállítás során a hűtési lánc fenntartásának vizsgálatára - közölte a Nébih.
A hivatal közleménye szerint kiemelt figyelmet fordított a hatóság az idegenforgalmi szempontból frekventált vendéglátó helyek és ifjúsági gyermektáborok étkeztetésének ellenőrzésére is. Az 5000 vizsgálat során 212 esetben volt szükség hatósági intézkedésre.

Legolvasottabb cikkeink