• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Továbbra is másodfokú a riasztás több megyében

Hírek Forrás: MTI

A következő órákban is tartós ónos esőre kell készülni, több milliméteres jégréteg is kialakulhat.

Több déli megyében továbbra is másodfokú a riasztás az ónos eső veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is tartós ónos esőre kell készülni, több milliméteres jégréteg is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig szóló veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében. Ezekben a megyékben több órán át hullhat ónos eső, több mint 1 milliméternyi csapadék eshet.

Szintén az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban, valamint Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Emellett a havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: délelőtt a Dél-Dunántúlon és az Alföldön, délután inkább csak az utóbbi területen várható ónos eső, néhol fagyott eső. Másutt egyre inkább a havazás lesz a jellemző.

Estig a Dunántúl nagy részén 5-15 centiméter vastag friss hó hullhat, míg az ónos esős vidékeken délelőtt még több milliméter vastag jégréteg alakulhat ki. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 Celsius-fok körül valószínű. Késő estére mínusz 3 és plusz 1 fok közé hűl a levegő.

OKF: nincs elzárt település az országban
Jelenleg nincs a télies útviszonyok miatt lezárt útszakasz vagy elzárt település az országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda reggel az MTI-vel. Hajdu Márton elmondta: kifejezetten a télies időjárás és az ónos eső miatt Somogy, Zala és Baranya megyében kedden megerősítették az ügyeleti szolgálatot. Baranya megyében a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek nem közlekedhetnek.

Az OKF szóvivője ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ország déli részén több helyen továbbra is másodfokú riasztás van érvényben az ónos eső veszélye miatt, ezért azt kérik, hogy a meteorológiai szolgálat és katasztrófavédelem honlapján, Facebook-oldalain mindenki kövesse az előrejelzéseket, figyelmeztetéseket, illetve a közútkezelő tájékoztatását az útviszonyok állapotáról.