• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Továbbra is nagyon nehéz feladat előtt állunk

Regionális hírek 2020.05.07 Forrás: MTI
Továbbra is nagyon nehéz feladat előtt állunk

Velkey: "Fáradhatatlanul kell tovább küzdenünk és kell tovább fenntartanunk azokat a készültségeket, amiket kialakítottunk."

Továbbra is nagyon nehéz feladat előtt állunk a koronavírus-járvány miatt, a fegyelmezettség fenntartásával a kórházakban és az idősotthonokban a tragédiák elkerülhetőek és alacsony szinten tartható a fertőzés - hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.  Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke, erről annak kapcsán beszélt, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat tízezer arcvédő pajzsot adományoz kórházaknak, diakóniai és határon túli intézményeknek.

Az államtitkár azt mondta: most még jobban felértékelődik a kórházakban és az idősotthonokban dolgozók munkája, mert sokan úgy érzik, mintha a járványnak vége lenne, már nem is lenne akkora nagy baj, és így a figyelem lankad, ami pedig a legnagyobb problémát okozhatja.

Soltész Miklós hangsúlyozta, a felelősség "elképesztően nagy", és köszönetet mond azoknak, akik a továbbiakban is felajánlásaikkal segítik a frontvonalban dolgozók munkáját.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója arról beszélt, hogy a járványnak hosszú távon a legfontosabb hozadéka az összefogás, és szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad elveszíteni a figyelmünket. "Fáradhatatlanul kell tovább küzdenünk és kell tovább fenntartanunk azokat a készültségeket, amiket kialakítottunk" - fogalmazott Velkey György, hozzátéve, a készültséget

Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője elmondta, nagyon értékes adomány számukra az ezer arcvédő pajzs, hiszen kétezer bentlakásos férőhelyet tartanak fenn. A református egyháznak összesen hatezer ilyen férőhelye van - tette hozzá azzal, hogy nem szabad lankadni, hiszen egyre nagyobb a kockázat.

Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta, az arcvédő pajzsokat az NHKT anyagi támogatásával gyártatták le. Az adomány értéke mintegy hárommillió forint.

A magyar gyártmányú arcvédő pajzsokból háromszázat kap a Bethesda Gyermekkórház, ezret a református egyház diakóniai irodája által fenntartott intézmények, a Karitatív Tanács hat szervezete egyenként ötszázat, valamint állami és civil szervezetek által működtetett intézményekhez és a határon túliaknak is juttatnak belőle. Kárpátaljára és Erdélybe ezer-ezer arcvédő pajzsot küldenek.

MTI/Illyés Tibor

Legolvasottabb cikkeink