• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új biztosítás a magánegészségügyi piacon

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Három csomag, de mindnek része lesz a 24 órás egészségügyi szaktanácsadás is.

A Signal Biztosító reményei szerint már az idén több magáncég körülbelül ezres nagyságrendnyi munkavállalójának egészségügyi ellátására kötnek náluk szerződést a január 1-től induló új termékükre, a Signal Medicallra. A munkáltatóknak felajánlott új csoportos biztosítási lehetőség előnye, hogy ez adó- és járulékmentes juttatás. A tervek szerint országos lefedettségű, alapvetően magánegészségügyi szolgáltatókra épülő biztosítás megalapozásában a Signal kiemelt partnere az ország második legnagyobb egészségügyi vállalkozása, a Főnix-MED Zrt. lesz. Az új terméket a Signal elnök-vezérigazgatója Kálózdi Tamás és a Főnix vezérigazgatója Takács Zoltán mutatta be szerdán.

Az állami ellátórendszertől jól elkülönülő, egyelőre kizárólag magánegészségügyi szolgáltatókra épülő csomagot kínál a Signal azoknak a munkáltatóknak, akik felelősségteljesen gondoskodni akarnak a dolgozóikról - mondta Kálózdi Tamás a szerdai tájékoztatón. A biztosítási csomagban lévő szolgáltatások között jelenleg nincs fekvőbeteg ellátás, „csak" ambuláns, alapvetően amiatt, mert a járóbeteg-ellátás területén tisztább, szabályozottabb elszámolást nyújthatnak.

A Signallal szerződő, legalább 15 főt alkalmazó cégek 3 csomag közül választhatnak. Az alapcsomagban, ahogy egyébként az extra szolgáltatásokat nyújtó másik két csomagban is lesz egy 24 órás call, azaz 24 órás telefonos egészségügyi szaktanácsadás. A biztosítottak kaphatnak egy második orvosi véleményt is, szükség esetén házi-vizitszolgáltatást, betegszállítást. A szolgáltatás része, hogy segítenek a betegút megszervezésében, az orvosi rendelésre történő bejelentkezés elintézésében.

A drágább, 2.-3. csomagban lehetőség nyílik például drága diagnosztikai ellátásokra, így a PET/CT-re, illetve egynapos sebészeti ellátásra is. A Főnix nógrádgárdonyi luxus kastélyszanatóriumában pedig a kardiológiai rehabilitációra szorulók gyógyulhatnak.

Az alapcsomag díja 50 ezer forint/fő/év, a drágábbak 200 ezerbe kerülnek, de bizonyos esetekben, kiegészítő szolgáltatások igénybevételénél 300 ezerig is felmehetnek a díjak. A MediCall újdonsága, hogy a biztosítási csomagok és szolgáltatások egyedi igényekre szabhatóak, a nagyobb vállalatok jelezhetik plusz igényeiket is. A szerződéskötésnek nem feltétele egyébként a munkavállalók orvosi vizsgálata, 18-65 év között bárkire köthet a cég csoportos egészségbiztosítást. Sőt, a Signal úgy tervezi, hogy a biztosított munkavállalók családtagjaira is kidolgoz egyfajta kedvezményes csomagot.

A Signal stratégiai partnereként bemutatkozott a tájékoztatón a Főnix-MED, amelynek már meglévő országos egészségügyi szolgáltatói hálózatára építették fel az új biztosítási csomagot. Takács Zoltán elmondta, hogy a korábban főleg betegszállítással és orvosi ügyelettel foglalkozó kisebb cégből mára évi 1,8 milliárd forint (2011) bevételt hozó vállalkozás lett, sőt idén várhatóan ez az összeg meghaladja majd a 2 milliárdot. Ma már 100 ezer orvos-beteg találkozót szerveznek, 20 ezer betegszállítást bonyolítanak le, és a foglalkozás-egészségügyi hálózatukban 60 ezer embert látnak el több mint 100 ponton az országban.

Mivel a Főnix megbízói is alapvetően kisebb-nagyobb vállalatok, és a Signalnak is jó kapcsolatrendszere alakult ki cégekkel, így merült fel az ötlet, hogy összefogjanak. Az általuk kínált Medicall biztosítás nem csak azért lehet előnyös a cégeknek, mert adó- és járulékmentes, hanem azért is, mert a rugalmas betegirányítás, a nem létező várólisták miatt a munkavállalók betegsége és gyógyulása közötti idő lecsökken. Tehát kevesebb táppénzt kell utánuk fizetni, nem kell munkaerőt kölcsönözni helyettük, így csökkennek a költségek – mondta Kálózdi Tamás.

Hozzátette, reményeik szerint jövőre már elérhetik a 100 milliós nagyságrendű bevételt és a Signal egyik piacvezetője lehet a magánegészségügyi biztosítási piacnak.