• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Újra pályázhatnak a gyermekellátók a banki programra

Hírek 2018.09.10 Forrás: Weborvos Szerző:
Újra pályázhatnak a gyermekellátók a banki programra

A területi pályázat segítséget nyújt a kórházi osztályoknak, mentőállomásoknak, védőnői szolgálatoknak és háziorvosi rendelőknek.

A beteg gyereknél nincs elesettebb, gyámoltalanabb, ezért ilyenkor nagy segítséget jelenthet a gyógyulásukban, ha az otthon légköréhez hasonló környezetben várakozhatnak, vagy történik a vizsgálat és a felépülés. Szerencsére ma már a kórházakban és rendelőkben egyre gyakrabban találkozunk a gyerekek komfortérzetét segítő környezettel és berendezésekkel. Az egészségügyben gyakran tapasztalható eszközhiányra gondolva azonban gyakran nem ez az első és legfontosabb feladata az intézményeknek.

„A K&H Csoport régóta elkötelezett a gyermekegészségügy támogatása mellett, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázattal 15 éve segíti a gyermekegészségügyi intézményeket korszerű berendezésekkel, eddig összesen 626 millió forint értékben. Azt is látjuk azonban, hogy a modern és költséges gépek mellett olykor a legkisebb eszközök - egy lélegeztető ballon, egy gyermek sürgősségi táska vagy néhány puha babatakaró – szükségesek leginkább a kicsik ellátásában és gyógyításában. Ebben próbál segítséget nyújtani idén is a K&H gyógyvarázs területi pályázat, amelyen idén is 350 000 forint értékű műszert vagy szolgáltatást kaphat az ország 26 gyermekegészségügyi intézménye, összesen bruttó 9 millió forint értékben, így kívánva boldog karácsonyt a magyar egészségügynek” - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat 2018. szeptember 30-ig várja a kórházi osztályok, mentőállomások, védőnői szolgálatok és gyermek háziorvosi rendelők jelentkezését, akik a kicsik diagnosztizálását, gyógyítását és rehabilitációt elősegítő eszközökkel vagy szolgáltatásokkal, mint például egy játszószoba vagy mesesarok létrehozásával szeretnék könnyebbé és gyorsabbá tenni a kis betegek gyógyulását, hogy újra teljes életet élhessenek. Ahogyan az elmúlt években, úgy a végső döntést idén is a helyi közösségek hozzák majd meg a november 12. és december 14. között zajló bankfióki és online szavazáson - áll a program közleményében.

További részleteket a pályázatról itt találnak

 

 

Legolvasottabb cikkeink