• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

 • egynapos sebészet
  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

Újra pályázhatnak a gyermekellátók a banki programra

Hírek 2018.09.10 Forrás: Weborvos
Újra pályázhatnak a gyermekellátók a banki programra

A területi pályázat segítséget nyújt a kórházi osztályoknak, mentőállomásoknak, védőnői szolgálatoknak és háziorvosi rendelőknek.

A beteg gyereknél nincs elesettebb, gyámoltalanabb, ezért ilyenkor nagy segítséget jelenthet a gyógyulásukban, ha az otthon légköréhez hasonló környezetben várakozhatnak, vagy történik a vizsgálat és a felépülés. Szerencsére ma már a kórházakban és rendelőkben egyre gyakrabban találkozunk a gyerekek komfortérzetét segítő környezettel és berendezésekkel. Az egészségügyben gyakran tapasztalható eszközhiányra gondolva azonban gyakran nem ez az első és legfontosabb feladata az intézményeknek.

„A K&H Csoport régóta elkötelezett a gyermekegészségügy támogatása mellett, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázattal 15 éve segíti a gyermekegészségügyi intézményeket korszerű berendezésekkel, eddig összesen 626 millió forint értékben. Azt is látjuk azonban, hogy a modern és költséges gépek mellett olykor a legkisebb eszközök - egy lélegeztető ballon, egy gyermek sürgősségi táska vagy néhány puha babatakaró – szükségesek leginkább a kicsik ellátásában és gyógyításában. Ebben próbál segítséget nyújtani idén is a K&H gyógyvarázs területi pályázat, amelyen idén is 350 000 forint értékű műszert vagy szolgáltatást kaphat az ország 26 gyermekegészségügyi intézménye, összesen bruttó 9 millió forint értékben, így kívánva boldog karácsonyt a magyar egészségügynek” - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat 2018. szeptember 30-ig várja a kórházi osztályok, mentőállomások, védőnői szolgálatok és gyermek háziorvosi rendelők jelentkezését, akik a kicsik diagnosztizálását, gyógyítását és rehabilitációt elősegítő eszközökkel vagy szolgáltatásokkal, mint például egy játszószoba vagy mesesarok létrehozásával szeretnék könnyebbé és gyorsabbá tenni a kis betegek gyógyulását, hogy újra teljes életet élhessenek. Ahogyan az elmúlt években, úgy a végső döntést idén is a helyi közösségek hozzák majd meg a november 12. és december 14. között zajló bankfióki és online szavazáson - áll a program közleményében.

További részleteket a pályázatról itt találnak

 

 

Legolvasottabb cikkeink