• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Újra Pető-tábor Győrben, immáron harmadszor

Hírek 2023.05.23 Forrás: Weborvos
Újra Pető-tábor Győrben, immáron harmadszor

Valamennyi olyan fejlesztésre szorulót várnak, akinek az életminőségén a napi két-három órás rehabilitációs program javítani képes.

A Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Széchenyi István Egyetem harmadik alkalommal rendezi meg a konduktív pedagógiai fejlesztési foglalkozásokat június 19–30. között Győrben. Jelentkezni május 31-ig lehet.

A Pető-módszer Dr. Pető András nevéhez fűződik. Az egyedülálló konduktív pedagógiai módszer alapgondolata, hogy idegrendszerünk a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével módosíthatók. A Semmelweis Egyetem Pető András Kar közösségének küldetése a mozgásukban – elsősorban központi idegrendszeri sérülés miatt – nehézséggel és kihívással szembesülő, bármely életkorú emberek életminőségének javítása a konduktív pedagógia által. További információk erről a https://semmelweis.hu/pak/ internetes oldalon olvashatók.

A cerebrális parézissel (CP) érintett gyerekek és felnőttek, valamint Parkinson-kórral, sclerosis multiplexszel élők és stroke-betegek számára elérhető fejlesztéseket először, kísérleti jelleggel tavaly nyáron biztosította a két egyetem, majd 2023 februárjában nyílt másodszor lehetőség a győri intézményben a rehabilitációra.

A résztvevők igényeit figyelembe véve a harmadik alkalommal meghirdetett fejlesztési heteken az eddigi csoportos foglalkozásokon túl újdonságként lehetőség lesz egyéni foglalkozásokra is. Jelentkezni 2023. május 31-ig lehet a petotabor2023@sze.hu e-mail-címen, ahol mindenki egyénileg kap tájékoztatást a szervezőktől. A szakemberek valamennyi olyan fejlesztésre szorulót várnak, akinek az életminőségén a napi két-három órás rehabilitációs program javítani képes. Az egyéni, illetve csoportos fejlesztéseket megelőzően előszűrésen/tanácsadáson vesznek részt a jelentkezők, hogy a szakemberek az egyéni igényeket is figyelembe tudják venni a program kialakításakor. Az előszűrésre június 1-jén, 5-én és 6-án kerül sor, amikor a Széchenyi István Egyetemen (Győr, Egyetem tér 1., K1 terem) várják az érdeklődőket a Semmelweis Egyetem konduktorai.

Az eddigi igényfelmérések alapján a térségben élők életminőségének javítása érdekében 2024-ben megvalósul az önálló győri Pető Pont kialakítása, a Pető Intézet szakmaiságával és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével.

(Fotó: Májer Csaba József)

Legolvasottabb cikkeink